3η σερί εκτός έδρας νίκη ο Παναθηναϊκός, περιμένει αντίπαλο και... πλεονέκτημα - Free Sunday
3η σερί εκτός έδρας νίκη ο Παναθηναϊκός, περιμένει αντίπαλο και... πλεονέκτημα

3η σερί εκτός έδρας νίκη ο Παναθηναϊκός, περιμένει αντίπαλο και... πλεονέκτημα

Έστω κι αν είχε αλλού το μυαλό του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει στην παράταση και δη στο τελευταίο σουτ την Αρμάνι στο Μιλάνο με 96-95 και να διατηρήσει τις ελπίδες του να πάει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Για να το καταφέρει θα χρειαστεί μία εντός έδρας ήττα, είτε του Ολυμπιακού από την Ζαλγκίρις είτε της Ρεάλ από την Μπάμπεργκ, ενώ το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στα πλέι οφ, είτε με πλεονέκτημα έδρας είτε χωρίς.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ολοκληρώσει την κανονική περίοδο με πέντε διαδοχικές νίκες και, το σημαντικότερο, οι τρεις εξ αυτών ήταν εκτός έδρας.

Στο πρώτο ημίχρονο και στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του Πασκουάλ δεν έδειχνε να νοιάζεται ιδιαίτερα για την αναμέτρηση, με τους Ιταλούς να κάνουν ό,τι θέλουν και να παίρνουν μεγάλες διαφορές, μέχρι και το +17 (47-30), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 55-42. Από την τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να σφίξει την άμυνά του και να επανέλθει, μείωσε σε 60-52, ωστόσο ακολούθησε ένα μπλακ άουτ και η Αρμάνι βρέθηκε και πάλι στο +17, 69-52 στο 28’. Η άμυνα ήταν βελτιωμένη, ο Αντετοκούνμπο έμοιαζε να βρίσκεται παντού αλλά η επίθεση παρέμενε προβληματική, πλην κάποιων εξάρσεων του πολύ συγκεντρωμένου Ντένμον -γι’ αυτό και επιβραβεύτηκε με αυξημένο χρόνο συμμετοχής από τον Πασκουάλ και μάλιστα όταν κρινόταν το παιχνίδι-, του σταθερά αξιόπιστου Καλάθη και του Γκιστ.

Ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό μέσα από την άμυνα και συνεχώς ροκάνιζε τη διαφορά, ωστόσο δεν μπορούσε να ισοφαρίσει ή να περάσει μπροστά καθώς η Αρμάνι βρέθηκε γρήγορα στο μπόνους των βολών και το εκμεταλλεύτηκε από κάποια αχρείαστα φάουλ, ενώ βρήκε και εύκολους πόντους με επιθετικά ριμπάουντ και καρφώματα συνήθως του Γκουντάιτις μετά από διείσδυση του Τζέρελς ή του Γκάουντλοκ, οι οποίο τραβούσαν πάνω τους και τον ψηλό του Παναθηναϊκού.

Με τρίποντα από Ντένμον και Καλάθη, καθώς και 2/2 βολές του Αμερικανού και ένα περίεργο σουτ του Καλάθη μετά από επιθετικό ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός πλησίασε 82-81, με κάρφωμα του Γκιστ μετά από ασίστ του Καλάθη έγινε το 84-83, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει σε όλο το γήπεδο και… αρκούσε μόνο η προσπάθεια για να πετάξει ο Τζέρελς την μπάλα στο πουθενά, με τον Τζέιμς μετά την επαναφορά να κάνει το 85-84 με το αριστερό, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό καλάθι για το πρώτο προσπέρασμα του Παναθηναϊκού, 85-84 στα 14,6’’ πριν το τέλος. Η άμυνα βγήκε και ο Ντένμον πήρε το ριμπάουντ και το φάουλ, έβαλε τις βολές (87-84) αλλά στα λίγα δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Μπέρτανς πήρε ένα δύσκολο, σχεδόν «σκοτωμένο» τρίποντο αλλά χρεώθηκε φάουλ στον Σίνγκλετον, οπότε με 3/3 βολές ο Μπέρτανς έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί το παιχνίδι έκρινε η άμυνα του Παναθηναϊκού, που παρέμεινε εξαιρετική, μία έμπνευση του Καλάθη (18 π. με 4/7 δίπ., 3/6 τρίπ., 6 ασ., 4 κλεψ., 3 λ.), που εφόρμησε προς το καλάθι και την ιδανική στιγμή γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Γκιστ, που πέτυχε καλάθι και φάουλ, έβαλε και τη βολή, και από τον Τζέιμς (18π. με 7/14 δίπ., 4 ασ., 4 ριμπ.), που αξιοποίησε για μία ακόμη φορά την καθοριστική επίθεση που ανέλαβε, αυτή τη φορά με τη συνδρομή και του Εμπαγιέ, ο οποίος έβαλε… αυτοκαλάθι μετά την άστοχη προσπάθεια του Τζέιμς, διαμορφώνοντας το τελικό 96-95 για τον Παναθηναϊκό.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ: Γκάουντλοκ 13 (1), Πάσκολο 11, Ταρτσέφσκι 8, Κουζμίνσκας 16 (1), Τσιντσαρίνι 6, Αμπάς 2, Εμπαγιέ 9 (2), Μπερτάνς, Τζέρελς 7 (1), Γκουντάιτις 18.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS: Σίνγκλετον 10 (1), Τζέιμς 18, Πέιν 4, Παππάς 7, Ντένμον 12 (2), Γκιστ 18 (1), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι, Καλάθης 18 (3), Αντετοκούνμπο 6 (1).