Επική ανατροπή και πρόκριση με Μανωλά η Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα, παρέα στους «4» με Λίβερπουλ - Free Sunday
Επική ανατροπή και πρόκριση με Μανωλά η Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα, παρέα στους «4» με Λίβερπουλ

Επική ανατροπή και πρόκριση με Μανωλά η Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα, παρέα στους «4» με Λίβερπουλ

Άκρως εντυπωσιακή αποδείχτηκε η πρώτη βραδιά των ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League, με την Λίβερπουλ να επικυρώνει εμφατικά τη συμμετοχή της στα ημιτελικά αποκλείοντας την Μάντσεστερ Σίτι και την Ρόμα να γράφει μια επική σελίδα στην ιστορία της, κερδίζοντας με 3-0 και αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα, πετυχαίνοντας τρομερή ανατροπή μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα.

Κάπως έτσι τα όνειρα των Καταλανών για κατάκτηση της διοργάνωσης έλαβαν απότομο όσο και απρόσμενο φινάλε.

Μάλιστα το τρίτο γκολ της Ρόμα, αυτό που της έδωσε την πρόκριση, το πέτυχε ο Κώστας Μανωλάς, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 82’.

 

 

Η Ρόμα ξεκίνησε ιδανικά, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 6’, όταν ο Ντε Ρόσι έκανε από το κέντρο μια εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, με τον Τζέκο να πετάγεται και να νικάει τον Τερ Στέγκεν με δύο αγγίγματα της μπάλας, κοντρόλ με το δεξί και πλασάρισμα με το αριστερό, για το 1-0.

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια Ρόμα με παίκτες που έτρεχαν και πρέσαραν συντονισμένα και ασταμάτητα, έδειχναν να βρίσκονται παντού και έβγαλαν εντελώς εκτός ρυθμού την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία μεγάλη ευκαιρία στη διάρκεια του 90λεπτου. Έκανε το χειρότερο παιχνίδι της την χειρότερη γι’ αυτήν στιγμή.

Η εικόνα διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ρόμα να φτάνει στο 2-0 χάρη στους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Τζέκο κέρδισε το πέναλτι στο 58’ και ο καταπληκτικός Ντε Ρόσι το αξιοποίησε, νικώντας τον Τερ Στέγκεν. Η Ρόμα πλέον απέκτησε την αυτοπεποίθηση και την έξτρα ενέργεια ώστε να αντέξει στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος, συνέχισε να πρεσάρει σε τρομακτικό ρυθμό και βρήκε αυτό που δικαιούνταν στο 82’, με τη γυριστή κεφαλιά του Μανωλά στο πρώτο δοκάρι.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Ρόμα προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά το 1984.

Στο Μάντσεστερ, η Σίτι έβαλε γρήγορα τις βάσεις για να… το κάνει όπως η Ρόμα, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 2’ με τον Ζεσούς, ο οποίος αξιοποίησε την ασίστ του Στέρλινγκ, ο οποίος όμως είχε γίνει κάτοχος της μπάλας με φάουλ που δεν δόθηκε. Η Λίβερπουλ, που υπερασπιζόταν το 3-0 του πρώτου αγώνα, ήταν εξαιρετική αμυντικά αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα, με συνέπεια να βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση πίεσης, με την άμυνα και τον Κάριους να καθαρίζουν φάσεις, το δοκάρι να… καθαρίζει στο φοβερό σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα στο 41’ και τον βοηθό διαιτητή στο 45’, όταν το γκολ του Σανέ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Η συγκεκριμένη φάση στάθηκε η αφορμή για την αποβολή του Γκουαρδιόλα στο ημίχρονο, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έξαλλος και με χειρονομίες στον διαιτητή.

Εννιά λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου τα πάντα τελείωσαν, καθώς ο Σαλάχ έφυγε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Μανέ, ο οποίος κόπηκε αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Σαλάχ, που έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Έντερσον. Πλέον η Σίτι χρειαζόταν άλλα τέσσερα γκολ σε μισή ώρα για να προκριθεί, έχασε τη συγκέντρωση και την πίστη της και η Λίβερπουλ κατάφερε να προκριθεί με δύο νίκες, όταν ο Φιρμίνο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Οταμέντι και έκανε το 2-1.