Η Γιουβέντους άγγιξε το αδιανόητο, η Ρεάλ προκρίθηκε με πέναλτι στις καθυστερήσεις - Free Sunday
Η Γιουβέντους άγγιξε το αδιανόητο, η Ρεάλ προκρίθηκε με πέναλτι στις καθυστερήσεις

Η Γιουβέντους άγγιξε το αδιανόητο, η Ρεάλ προκρίθηκε με πέναλτι στις καθυστερήσεις

Σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό, στον οποίο η Γιουβέντους έφτασε κοντά σε μια αδιανόητη πρόκριση, η Ρεάλ εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά του Champions League χάρη σε πέναλτι που κέρδισε στις καθυστερήσεις, με το οποίο μείωσε σε 3-1 και απέφυγε την παράταση.

Μία σκληρή και ίσως άδικη για την προσπάθεια της Γιουβέντους εξέλιξη, μόνο που ήταν πέναλτι και η Ρεάλ προκρίθηκε δίκαια.

Στον άλλο αποψινό προημιτελικό, Μπάγερν και Σεβίλλη έμειναν στο 0-0 στο Μόναχο και οι Βαυαροί προκρίθηκαν χάρη στη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι.

Στο Σαντιάγο Μπερναμπέου ήταν και πάλι μία απουσία που έκανε τη διαφορά. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν η απουσία του τιμωρημένου Πιάνιτς και του -κατ’ επιλογή του Αλέγκρι- Ματουιντί που βοήθησαν τη Ρεάλ να πάρει τη μάχη του κέντρου και να βάλει τις βάσεις της τεράστιας νίκης της με 3-0. Αυτή τη φορά τιμωρημένος ήταν ο αρχηγός της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος και η απουσία του έφερε τρικυμία στην άμυνα της Ρεάλ, τόσο σε επίπεδο συντονισμού και σιγουριάς όσο και σε επίπεδο εμπειρίας και ικανότητας του αντικαταστάτη του Βαγέχο.

Έτσι, η Γιουβέντους προηγήθηκε στην πρώτη της επίθεση στο παιχνίδι, στα 76 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης, όταν ο Ντούγκλας Κόστα κέρδισε τις κόντρες στο κέντρο, άνοιξε στον Κεντίρα στα δεξιά, ο οποίος είδε την κίνηση του Μάντζουκιτς στο απέναντι δοκάρι, σέντραρε και ο Κροάτης δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει στον αέρα τον κατά πολύ κοντύτερό του Καρβαχάλ και να ανοίξει το σκορ.

Στη συνέχεια οι Μπουφόν και Νάβας αναγκάστηκαν από μία φορά σε δύσκολη επέμβαση, για να φτάσουμε στη φάση του 37’, όταν σε οργανωμένη επίθεση της Γιουβέντους ο Λιχτστάινερ δημιούργησε στα δεξιά τον απαραίτητο χώρο για να σεντράρει γλυκά στο απέναντι δοκάρι, όπου και πάλι ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά έκανε το 2-0, νικώντας τον Νάβας στην κλειστή του γωνία.

Η Γιουβέντους, τρέχοντας περισσότερο από τους αντιπάλους της και εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά τους, είχε φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε: η Ρεάλ έπρεπε να επιτεθεί απέναντι σε μια εξαιρετική όσο και αποφασισμένη άμυνα, χώροι για αντεπιθέσεις υπήρχαν, χρόνος για να ψάξει το τρίτο γκολ απέναντι σε μία χωρίς αυτοπεποίθηση άμυνα υπήρχε πολύς.

Η αντίδραση του Ζιντάν στο σκηνικό που είχε διαμορφωθεί ήταν να βοηθήσει την ομάδα του να κυκλοφορήσει την μπάλα περισσότερο και καλύτερα, ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αντεπιθέσεων και παράλληλα να προσπαθήσει να ανοίξει με γρήγορη εναλλαγή της μπάλας την άμυνα της Γιουβέντους. Έτσι, στο ημίχρονο απέσυρε Καζεμίρο και Μπέιλ και πέρασε Λούκας Βάθκεθ και Ασένσιο.

Η Ρεάλ κράτησε καλύτερα την μπάλα μεν, η Γιουβέντους έφτασε πιο κοντά στην επική ανατροπή δε, καθώς συνέχισε να τρέχει περισσότερο, να βρίσκει φάσεις και να είναι σταθερή στην άμυνα. Στο 61’, λοιπόν, ο Νάβας φάνηκε να καθαρίζει μια φαινομενικά εύκολη φάση, ωστόσο μπλόκαρε την μπάλα μακριά από το σώμα του και όπως ερχόταν με φόρα ο Ματουιντί παρέσυρε μαζί του και την μπάλα, έπεσε και πεσμένος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, 3-0. Πλέον η Γιουβέντους είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου παιχνιδιού. Οι παίκτες της έπαιζαν με ιερό πάθος και τεράστια συγκέντρωση, ο Ρονάλντο προσπαθούσε να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του αλλά πιο πιθανό έδειχνε το τέταρτο γκολ της Γιουβέντους παρά το πρώτο της Ρεάλ. Δύο φάσεις ήταν το αποτέλεσμα της πίεσης της Ρεάλ, ένα σουτ του Ίσκο που κόντραρε αλλά κατάφερε να το βγάλει ο Μπουφόν και ένα γυριστό του Βαράν που πέρασε λίγο άουτ.

Κι ενώ το παιχνίδι βρισκόταν στις καθυστερήσεις και όλοι προετοιμάζονταν για την παράταση, έγινε μία σέντρα στα δεξιά του Μπουφόν, ο Ρονάλντο πήδηξε πολύ ψηλά και έπιασε σκαστή κεφαλιά πάσα, ο Λούκας Βάθκεθ κοντρόλαρε με το στήθος και έπεσε από την επέμβαση του Μπενατιά. Ο διαιτητής Όλιβερ υπέδειξε ένα πέναλτι που θα συζητιέται για καιρό, αλλά η υπόδειξή του ήταν σωστή. Ο Μπενατιά ακουμπάει με τα δύο χέρια από πίσω τον Λούκας και στη συνέχεια τον ρίχνει με το πόδι όπως έχει πηδήξει και στην προσπάθειά του να φτάσει την μπάλα. Αν υπάρχει κάτι που μπερδεύει τη φάση είναι η τάση του Λούκας να πέσει από τη στιγμή που νιώθει τα χέρια του Μπενατιά στην πλάτη του, όμως στη συνέχεια ανατρέπεται με το πόδι.

 

 

Η αντίδραση των παικτών της Γιουβέντους είναι κατανοητή -ένιωσαν να τους παίρνουν την μπουκιά από το στόμα και μάλιστα σε χρονικό σημείο όπου δεν μπορούσαν να αντιδράσουν- και πρώτα απ’ όλους του Μπουφόν, στο πιθανώς τελευταίο του παιχνίδι στη διοργάνωση, ο οποίος πάνω στην τρέλα του έσπρωξε από πίσω τον διαιτητή. Περισσότερο πάνω στην κίνηση το έκανε και όχι ηθελημένα, όμως ο διαιτητής δεν μπορούσε να το γνωρίζει αυτό, γύρισε και του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Ήταν η πρώτη αποβολή του Μπουφόν στο Champions League.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ρονάλντο και ήταν εξαιρετική, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σέζνι, με την Ρεάλ να πανηγυρίζει με ανακούφιση μια πρόκριση που έμοιαζε δεδομένη πριν την αναμέτρηση αλλά παραλίγο να καταλήξει στην Γιουβέντους.