Στο σημείο χωρίς επιστροφή οι σχέσεις Παναθηναϊκού-Ευρωλίγκας - Free Sunday
Στο σημείο χωρίς επιστροφή οι σχέσεις Παναθηναϊκού-Ευρωλίγκας

Στο σημείο χωρίς επιστροφή οι σχέσεις Παναθηναϊκού-Ευρωλίγκας

Στο σημείο χωρίς επιστροφή έχουν οδηγηθεί μετά τις σημερινές εξελίξεις οι σχέσεις Παναθηναϊκού και Ευρωλίγκας, με τον επικεφαλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλο να προαναγγέλλει την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην FIBA.

Σήμερα διεξήχθη το διοικητικό συμβούλιο των μετόχων της Ευρωλίγκας, των 11 δηλαδή ομάδων με εγγυημένο συμβόλαιο και της διοργανώτριας αρχής. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε να αναιρεθεί η ποινή που του έχει επιβληθεί με τον μοναδικό τρόπο που έχει απομείνει, δηλαδή να εξουσιοδοτηθεί από τις 11 ομάδες ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου να ακυρώσει την ποινή. Καμία από τις υπόλοιπες ομάδες (Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μ., Ρεάλ Μ., Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Εφές Αναντολού, Μακάμπι Τ.Α., Ζαλγκίρις Κ., Αρμάνι Μιλάνο) δεν συμφώνησε με την πρόταση του Δ. Γιαννακόπουλου, όπως επίσης καμία δεν συναίνεσε στο να τεθεί ζήτημα αντικατάστασης του Τζ. Μπερτομέου.

Ακολούθησε αποχώρηση από το συμβούλιο και στη συνέχεια ποστάρισμα του Δ. Γιαννακόπουλου στο Instagram με το οποίο προανήγγειλε την επιστροφή στην FIBA.

 

Panathinaikos is returning to where basketball should always have been ....Final !

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dimitris giannakopoulos (@dpg7000) στις

Σε γενικές γραμμές, ο Δ. Γιαννακόπουλος έχει κάποιο δίκαιο για την αυστηρότητα της ποινής που του επιβλήθηκε. Όπως και έχουν απόλυτη βάση οι κατηγορίες που απευθύνει στον Τζ. Μπερτομέου για τα οικονομικά αποτελέσματα της Ευρωλίγκας υπό την ηγεσία του, όπως αυτά συμπυκνώνονται στο ακόλουθο post του Δ. Γιαννακόπουλου στο Instagram, το οποίο είχε προηγηθεί του Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται: «Μετά από 17 χρόνια ο κ. Μπερτομέου και η τεχνογνωσία του έφεραν στην Ευρωλίγκα τζίρο το αστρονομικό ποσό των 40 εκατ. ευρώ. Λιγότερα από το ράγκμπι, το κρίκετ και το χάντμπολ. Είναι τόσο επιτυχημένος που ίσως θα έπρεπε να του δώσουμε μπόνους. Κάντε τα μαθηματικά: 16 ομάδες, επενδύουν περίπου 300 εκατ. κάθε χρόνο και αυτός φέρνει στην Λίγκα 40 εκατομμύρια συνολικά. Σε οποιαδήποτε άλλη εταιρία κάποιος CEO με τόσο πενιχρά αποτελέσματα θα είχε παραιτηθεί, αλλά ο Τζόρντι όχι. Μάλιστα νιώθει επιτυχημένος»

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ο καυγάς δεν γίνεται για τα αποτελέσματα της διοίκησης Μπερτομέου, όπως θα έπρεπε. Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είχε αναζητήσει συμμάχους και είναι πολύ πιθανόν να είχε βρει. Ο καυγάς γίνεται για τη διαιτησία και για την τιμωρία του Δ. Γιαννακόπουλου από τη μία πλευρά και από την άλλη, την Ευρωλίγκα, γιατί θεωρούν ότι η ηγεσία του Παναθηναϊκού, με δηλώσεις και συμπεριφορές, χαλάει την καλή εικόνα της διοργάνωσης.

Το βέβαιο είναι πως και οι δύο πλευρές θα χάσουν αν δεν βρεθεί κάποια λύση που αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Εξίσου βέβαιο είναι πως αυτός που θα χάσει περισσότερο είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς θα φύγει οικειοθελώς από την ελίτ, από την παρέα των «μεγάλων». Και θα χάσει πολύ περισσότερο, αν δεν έχει ήδη προσχεδιάσει σωστά την επόμενη ημέρα της ρήξης του με την Ευρωλίγκα. Στο φάιναλ φορ του FIBA Champions League συμμετέχουν η ΑΕΚ, η Μούρθια, η Λούντβιχσμπουργκ και η Μονακό. Μόνο με τον Παναθηναϊκό… δεν σώζεται η κατάσταση. Και είναι άλλο τα τωρινά… ηρωικά και άλλο η σκληρή πραγματικότητα της επόμενης σεζόν αν δεν βρεθεί κάποια λύση.

Μια λύση που δυσκολεύει με ποσταρίσματα όπως το ακόλουθο του Δ. Γιαννακόπουλου, αλλά χωρίς να είναι ανέφικτη εφόσον και η Ευρωλίγκα γνωρίζει πολύ καλά το πόσο θα χάσει σε πρεστίζ χωρίς τον Παναθηναϊκό στις τάξεις της. Ή πόσο πιο εύκολο θα γίνει πλέον στον επόμενο δυσαρεστημένο να ακολουθήσει τον δρόμο του Παναθηναϊκού.

 

Ρε θα σας τελειωσουμε ...με τον Παναθηναικο δεν παιζει κανεις ??☘️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dimitris giannakopoulos (@dpg7000) στις

Ειρήσθω εν παρόδω, η ρήτρα που θα πρέπει να καταβάλουν οι «πράσινοι» για να σπάσουν το εγγυημένο συμβόλαιό τους με την Ευρωλίγκα φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Ευρωλίγκα: Οι δηλώσεις Γιαννακόπουλου βλάπτουν την Λίγκα

Το κοινό -πλην Παναθηναϊκού, εφόσον ο Δ. Γιαννακόπουλος είχε αποχωρήσει- ανακοινωθέν μετά το διοικητικό συμβούλιο των μετόχων της Ευρωλίγκας αναφέρει σχετικά με το θέμα του Παναθηναϊκού: «Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου του φακέλου που είχε πρόσφατα μοιραστεί σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Όλοι οι σύλλογοι, με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, συμφώνησαν ομόφωνα ότι τέτοιες δηλώσεις προκαλούν ζημιά στην Ευρωλίγκα. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων της ECA καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου και του ζητούν να σταματήσει αμέσως τις δηλώσεις του. Οι σύλλογοι υπενθύμισαν κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό και στον ιδιοκτήτη του ότι υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκφράσουν αποκλίσεις ή ερωτήσεις όπως επανειλημμένα έχουν εγκριθεί από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού. Επίσης, όλοι οι σύλλογοι εξέφρασαν τον απόλυτο σεβασμό τους προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό θεσμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μέτοχο της ECA.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους μετόχους της ECA να εξουσιοδοτήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ευρωλίγκας να του δώσει αμνηστία στην ποινή που του έχει επιβληθεί για απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Οι σύλλογοι απέρριψαν ομόφωνα αυτό το αίτημα, μετά από το οποίο ο κ. Γιαννακόπουλος έφυγε δυστυχώς από τη συνάντηση πριν από τη σύναψή του».