Αγκαλιά με τον τίτλο η ΑΕΚ, 1-0 τον Πλατανιά - Free Sunday
Αγκαλιά με τον τίτλο η ΑΕΚ, 1-0 τον Πλατανιά

Αγκαλιά με τον τίτλο η ΑΕΚ, 1-0 τον Πλατανιά

Απέναντι στη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας αλλά και στο άγχος των τελευταίων μέτρων του μαραθωνίου, η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε, τη νίκη με 1-0. Πλέον, αν η Επιτροπή Εφέσεων δεν ανατρέψει δραματικά τα δεδομένα, στον επόμενο αγώνα, κόντρα στον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ θα μπορεί ακόμη και με ισοπαλία να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Στην Κρήτη, ο Πλατανιάς προς τιμήν του έκανε ό,τι μπορούσε για να δυσκολέψει την ΑΕΚ, παρατάχθηκε με στόχο να παίξει άμυνα μήπως και καταφέρει να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Η ΑΕΚ είχε σχεδόν… απόλυτη κατοχή της μπάλας αλλά όχι και τον τρόπο να γίνει απειλητική, είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 29’ αλλά κατάφερε δέκα λεπτά αργότερα να ανοίξει το σκορ από μία πολύ ωραία συνεργασία Αραούχο και Χριστοδουλόπουλο. Ο Αργεντίνος έδωσε στον Έλληνα διεθνή στο κέντρο και έκανε κίνηση στα αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος του έδωσε την μπάλα και συνέχισε την κίνησή του μπαίνοντας κάθετα στην περιοχή, με τον Αραούχο να του επιστρέφει την μπάλα μεταξύ του σημείου του πέναλτι και του Κλίαγιτς, με τον Χριστοδουλόπουλο να τον προλαβαίνει και με προβολή να κάνει το 10.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την μπάλα αλλά ήταν πολύ πιο προσεκτική στις κινήσεις της, την ενδιέφερε η διατήρηση του προβαδίσματός της (ίσως και με το μυαλό στον ημιτελικό του Κυπέλλου), τίποτα δεν συνέβαινε μέχρι ο Ντικαμονά να κάνει μια τρομερή κούρσα διασχίζοντας τα τρία τέταρτα του γηπέδου και πιάνοντας το σουτ αλλά ο Τσιντώτας δήλωσε «παρών». Μια κεφαλιά του Λαμπρόπουλου από εκτέλεση φάουλ για την ΑΕΚ και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να κρατάει την πολύτιμη νίκη.

Πλατανιάς: Κλίαγιτς, Ντικαμονά, Νίλι, Πατράλης, Κασάλιτσα (75' Ουντότζι), Στανισάβλιεβιτς (85' Αγγελόπουλος), Μαλσά, Βάντερσον, Ουές Ραχμάν , Παπανικολάου (81' Σινγκ), Ενσικουλού

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (56' Γκάλο), Μασούντ (69' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας (89' Χουλτ), Αραούχο.