Τρεις αφαιρέσεις τριών βαθμών για οφειλές στον Παναθηναϊκό - ΠΑΕ: Θα πληρώσουμε άμεσα τους παίκτες - Free Sunday
Τρεις αφαιρέσεις τριών βαθμών για οφειλές στον Παναθηναϊκό - ΠΑΕ: Θα πληρώσουμε άμεσα τους παίκτες

Τρεις αφαιρέσεις τριών βαθμών για οφειλές στον Παναθηναϊκό - ΠΑΕ: Θα πληρώσουμε άμεσα τους παίκτες

O χρόνος τελειώνει πλέον για τον Παναθηναϊκό, μετά τις… τρεις αφαιρέσεις τριών βαθμών που του επέβαλε η ΕΠΟ, για ληξιπρόθεσμες οφειλές στους Τοτσέ, Λέτο και Εσιέν.

Μάλιστα, αν τα χρήματα δεν καταβληθούν στους τρεις παίκτες έως την επόμενη Παρασκευή η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα υποβιβαστεί, ποινή που επιβάλλεται αυτομάτως σε όποια ομάδα τιμωρηθεί τρεις φορές με αφαίρεση βαθμών για οφειλές.

Στον Παναθηναϊκό έχει επιβληθεί και άλλη μία ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, για οφειλή σχεδόν 498.000 ευρώ στον Βέμερ, τα οποία θα πρέπει να καταβάλει (ή έστω ένα μεγάλο μέρος αυτών ώστε να δεχτεί ο Γερμανός διακανονισμό για τα υπόλοιπα) μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να αποσυρθεί η ποινή.

Άμεσα ανάστατοι οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου το Δ.Σ. συνεδρίαζε για το θέμα. Κάποιοι εξ αυτών ανέβηκαν στα γραφεία και ζήτησαν εξηγήσεις σε έντονους τόνους από τον πρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα στους τρεις ποδοσφαιριστές θα καταβληθούν άμεσα. Στη συνέχεια εκδόθηκε και ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τη διαβεβαίωση καταβολής των χρημάτων και αποφυγής των ποινών.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν η διοίκηση της ΠΑΕ έχει όντως τη δυνατότητα να τηρήσει τη δέσμευσή της σε περίπτωση που δεν συνδράμει οικονομικά ο εξαφανισμένος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για τις οφειλές που αντιστοιχούν σε δόσεις βάση των διακανονισμών που έχουν γίνει με Λέτο και Εσιέν και εξόφληση του Τοτσέ. Άμεσα προχωρά σε εξόφληση των δόσεων τους προκειμένου να γίνει άρση της ποινής».

Η ανακοίνωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τις τρεις ποινές στον Παναθηναϊκό:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Αίτηση του Σεμπάστιαν Λέτο: Επέβαλε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, κατά τα διαλαμβανόμενα στην από 11/12/2017 Καταγγελία Πρακτικού Συμβιβασμού σε συνδυασμό με  το από 16-3-2018 κατατεθέν στο παρόν Δικαστήριο κοινό διευκρινιστικό υπόμνημα των διαδίκων, σχετικά με το ότι η ως άνω ΠΑΕ μέχρι και την ημερομηνία του υπομνήματος έχει εξοφλήσει μέρος της ως άνω οφειλής και εκ τούτου υπολείπεται το ποσό των πενήντα χιλιάδων και εβδομήντα πέντε (50075) ευρώ, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας .

Αίτηση του Jοse Verdu Nicolas: Δέχθηκε την από 26-1-2018 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 4034/2018) αίτηση του αιτούντος επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ενεργοποίησε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά το αναφερόμενο στο ιστορικό της παρούσας ποσό, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας

Αίτηση του Μισέλ Εσσιέν: Δέχθηκε την από 26-1-2017 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 3852/2018) αίτηση του αιτούντος Μισέλ Εσσιέν, επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Επέβαλε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσας αιτίες και ποσά, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».