Σώθηκε ο Απόλλωνας, χάνει και τη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός - Μήνυση του Μάριν στον διαιτητή - Free Sunday
Σώθηκε ο Απόλλωνας, χάνει και τη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός - Μήνυση του Μάριν στον διαιτητή

Σώθηκε ο Απόλλωνας, χάνει και τη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός - Μήνυση του Μάριν στον διαιτητή

Ασορτί με την υπόλοιπη, κάκιστη σεζόν του ήταν και η παρουσία του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη, όπου ηττήθηκε με 1-0 από τον Απόλλωνα και έμεινε… τουλάχιστον (αφού εκκρεμεί η δευτεροβάθμια απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) τέσσερις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ στη μάχη της δεύτερης θέσης.

Ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για τον Απόλλωνα, καθώς, σε συνδυασμό με την ήττα της Κέρκυρας από τον Αστέρα Τρίπολης με 3-1 (40’ Τσιλιανίδης, 48’, 68’ Μανιάς – 85’ Τουράμ) στην Κέρκυρα, εξασφάλισε την παραμονή του στην Super League για μία ακόμη σεζόν.

Ο Απόλλωνας πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση μόλις 30 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης με ωραίο πλασέ του Αλμπάνη και μετά από κακή αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού μετά από λάθος που έγινε στο κέντρο και γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από τους Ελμπάζ και Τσουκαλά.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν… σβηστή, όπως ήταν η απόδοσή του σε όλο το παιχνίδι. Λόγω της ποιοτικής ανωτερότητάς του ο Ολυμπιακός δημιούργησε φάσεις, αλλά χωρίς συνέπεια και καλό ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά, έκλεισαν τον Απόλλωνα στην περιοχή του και ανάγκασαν τον Χουάντερσον σε δύσκολες αποκρούσεις, αλλά έλειπε η καλή τελική προσπάθεια.

Δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό ένα καθαρό πέναλτι στο χέρι του Κοντοέ, που σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα, στο 91’ και το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους. Στις διαμαρτυρίες για την μη υπόδειξη του πέναλτι ο διαιτητής Κατσικογιάννης έσπρωξε τον Μάριν, ο οποίος στη συνέχεια καθ' υπόδειξην του Ολυμπιακού θα κατευθυνόταν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ώστε να καταθέσει μήνυση κατά του διαιτητή.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας (73' Μπαρτολίνι), Ζησόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Χουάρες (68' Μενδρινός), Κονέ (23' Σιατραβάνης), Αλμπάνης, Ελμπάζ.

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης (14' Χατζισαφί), Ρομαό (59' Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Μάριν, Μιραλάς (59' Βρουσάι), Φορτούνης, Ανσαριφάρντ.