12η εντός έδρας νίκη για ΠΑΟΚ - Λουτσέσκου: «Απορώ που πανηγυρίζουν για κάτι που έκλεψαν» - Free Sunday
12η εντός έδρας νίκη για ΠΑΟΚ - Λουτσέσκου: «Απορώ που πανηγυρίζουν για κάτι που έκλεψαν»

12η εντός έδρας νίκη για ΠΑΟΚ - Λουτσέσκου: «Απορώ που πανηγυρίζουν για κάτι που έκλεψαν»

O ΠΑΟΚ έκανε για ένα ακόμη παιχνίδι το χρέος του, νίκησε με 2-1 την Ξάνθη και πλέον περιμένει μήπως γίνει η μεγάλη ανατροπή από την απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού οργάνου για τη διακοπή του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Σενάριο βέβαια που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

Από εκεί και πέρα, η ήττα του Ολυμπιακού από τον Απόλλωνα ουσιαστικά εξασφάλισε την δεύτερη θέση για τον ΠΑΟΚ και πλέον το βάρος μετατοπίζεται στον τελικό του Κυπέλλου, κόντρα στην ΑΕΚ.

Η Τούμπα ήταν και πάλι άδεια, για 10η φορά φέτος στο πρωτάθλημα, και η Ξάνθη ξεκίνησε καλύτερα, φτάνοντας στο γκολ στο 16’ με τον Γέντρισεκ να εκμεταλλεύεται την κακή επιστροφή του Κρέσπο στον Πασχαλάκη και την εξίσου κακή απομάκρυνση του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το 20λεπτο ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τον έλεγχο και άρχισε να πιέζει και να δημιουργεί φάσεις, είχε ένα δοκάρι με τον Μαουρίτσιο στο 36’ και είχε και δεύτερο δοκάρι στο 55’, από κεφαλιά του Πρίγιοβιτς αυτή τη φορά.

Στο 68’ ο Λουτσέσκου έκανε διπλή αλλαγή και άρχισε να αλλάζει την ροή της αναμέτρησης, καθώς ο Μπίσεσβαρ σκόραρε με κεφαλιά στην πρώτη επαφή του με την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και ο Λουτσέσκου να κάνει εμπνευσμένες αλλαγές, καθώς στο 83’ μπήκε και ο Κουλούρης και στο 86’, επίσης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πρόλαβε την μπαλιά του Μπίσεσβαρ και με προβολή έκανε το 2-1.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πανηγυρίζουν για κάτι κλεμμένο. Γνωρίζουν την τελική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων; Είναι δυνατόν να πανηγυρίζεις όταν έχεις κλέψει κάτι; Η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία είναι ο ΠΑΟΚ με 64 βαθμούς και έχουμε και ένα παιχνίδι που δεν έχουμε παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτές οι δύο αποφάσεις της πρωτοβάθμιας επιτροπής ήταν εντελώς άδικες και από ανθρώπους που πηγαίνουν χέρι-χέρι με τους άλλους», ήταν το σχόλιο του Λουτσέσκου για τους πανηγυρισμούς της ΑΕΚ για την κατάκτηση του τίτλου.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Αζεβέντο (83' Κουλούρης), Κάνιας (67' Σάχοβ), Μαουρίτσιο, Λημνιός (67' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Σιλά, Λουσέρο, Καμαρά, Φασίδης (71' Μελιόπουλος), Τζουρίτσκοβιτς (62' Τριάδης), Γέντρισεκ (78' Μπρίτο), Κάστρο.