Πέρασε από το Μόναχο και έβαλε πλώρη για το τρίτο σερί η Ρεάλ, 2-1 την Μπάγερν - Free Sunday
Πέρασε από το Μόναχο και έβαλε πλώρη για το τρίτο σερί η Ρεάλ, 2-1 την Μπάγερν

Πέρασε από το Μόναχο και έβαλε πλώρη για το τρίτο σερί η Ρεάλ, 2-1 την Μπάγερν

Τρίτη διαδοχική νίκη στο Μόναχο, τρίτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη στα φετινά νοκ άουτ του Champions League για την Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε με 2-1 την Μπάγερν και έβαλε πλώρη για το Κίεβο και την τρίτη διαδοχική κατάκτηση του τροπαίου.

Δεδομένων βέβαια αφενός της εικόνας του αγώνα και των πολλών φάσεων που έβγαλε η Μπάγερν και αφετέρου της ρεβάνς της προηγούμενης φάσης, όταν παραλίγο η Γιουβέντους να ανατρέψει το 3-0 του Τορίνο στη Μαδρίτη, η Μπάγερν φυσικά και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της να κάνει την ανατροπή σε μία εβδομάδα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Η επιπλέον δυσκολία για την ομάδα του Χάινκες είναι πως δεν γνωρίζει αν θα έχει στη διάθεσή της τους Ρόμπεν και Μπόατενγκ, οι οποίοι αποχώρησαν τραυματίες στο 5’ και στο 32’, ενώ στο 67’ υπήρξε και για τη Ρεάλ αποχώρηση λόγω τραυματισμού, του Καρβαχάλ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπάγερν να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά την Ρεάλ να πιέζει οργανωμένα και επιτυχημένα, βγάζοντας με μεγάλη άνεση το πρώτο 20λεπτο. Στο 28’ όμως η Μπάγερν έκλεψε την μπάλα με τον Κίμιχ, ο οποίος πάσαρε και έκανε την κάθετη κίνηση, η άμυνα της Ρεάλ ήταν ψηλά και κανείς δεν πρόλαβε να τον ακολουθήσει, ο Χάμες τον βρήκε στην κίνηση, με τον Γερμανό να μπαίνει στην περιοχή από αρκετά πλάγια θέση στα δεξιά και να αποφασίζει να πλασάρει στην θεωρητικά κλειστή γωνία του Νάβας, ο οποίος κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση και δέχτηκε ένα γκολ για το οποίο φέρει τεράστια ευθύνη. Η Μπάγερν προσπάθησε να διευρύνει το προβάδισμα της αλλά στην καλύτερη στιγμή της ο Ριμπερί δεν κατάφερε να κοντρολάρει σωστά στο τετ-α-τετ με τον Νάβας στο 34’, ενώ στο 40’ ο Χούμελς δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και το σουτ του Μίλερ στο 42’ κόντραρε.

Ακολούθως η Ρεάλ τιμώρησε την Μπάγερν, καθώς ισοφάρισε στη δεύτερη φάση της στο παιχνίδι, στο 45’, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Μαρτσέλο στο όριο της περιοχής και εκείνος έπιασε όπως κατέβαινε η μπάλα ένα πολύ ωραίο, γωνιακό σουτ που κατέληξε στο πλαϊνό των διχτυών για το 1-1, έχοντας σκοράρει πλέον και στις τρεις εκτός έδρας νίκες της Ρεάλ στα νοκ άουτ.

Στο ημίχρονο ο Ζιντάν πέρασε τον Ασένσιο αντί του Ίσκο και στο 57’, από εκτέλεση κόρνερ της Μπάγερν η άμυνα της Ρεάλ απομάκρυνε, η μπάλα πήγε στον Ραφίνια κοντά στο κέντρο του γηπέδου και εκείνος έκανε μια… άψυχη πάσα, ο Ασένσιο έκλεψε, άλλαξε πολύ ωραία με τον Βάθκεθ και πλάσαρε άψογα τον Ούλραϊχ για το 2-1. Ακολούθησε ένα επιθετικό κρεσέντο του Ριμπερί, ωστόσο ο Νάβας είχε τις απαντήσεις και στο τελευταίο 20λεπτο η επιθετικότητα της Μπάγερν ξεθύμανε, με την Ρεάλ να φτάνει στη μεγάλη νίκη.

Μπάγερν: Ούλραϊχ, Χούμελς, Ριμπερί, Μαρτίνεθ (75΄ Τολισό), Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν (8΄ Τιάγκο Αλκάνταρα), Χάμες, Ραφίνια, Μπόατενγκ (34΄ Ζούλε), Μίλερ, Κίμιχ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Μαρτσέλο, Καρβαχάλ (67΄ Μπενζεμά), Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Κρόος, Μόντριτς, Κασεμίρο (83΄ Κόβατσιτς), Λούκας Βάθκεθ, Ίσκο (46΄ Ασένσιο).