Υπέφερε από την Μπάγερν αλλά προκρίθηκε και πάει για το τρίτο σερί η Ρεάλ - Free Sunday
Υπέφερε από την Μπάγερν αλλά προκρίθηκε και πάει για το τρίτο σερί η Ρεάλ

Υπέφερε από την Μπάγερν αλλά προκρίθηκε και πάει για το τρίτο σερί η Ρεάλ

H Ρεάλ υπέφερε από την Μπάγερν στη Μαδρίτη κράτησε μέχρι τέλους το 2-2 και προκρίθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Champions League, κυνηγώντας πλέον το τρομερό ρεκόρ της… Μπάγερν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ('74-'76), επί Κυπέλλου Πρωταθλητριών τότε, με τις τρεις σερί κατακτήσεις. Εφόσον φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου στο Κίεβο η Ρεάλ πέρα από τρία σερί θα έχει και τέσσερα στα τελευταία πέντε χρόνια.

Στο πρώτο παιχνίδι η Ρεάλ είχε νικήσει με 2-1 στο Μόναχα, ωστόσο, όπως και στον προηγούμενο γύρο κόντρα στην Γιουβέντους, η εντός έδρας ρεβάνς αποδείχτηκε πολύ δύσκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον που η Μπάγερν προηγήθηκε πριν συμπληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο, πολύ γρήγορα όπως και η Γιουβέντους στα προημιτελικά αλλά και η Παρί στους «16». Σε μια επίθεση που ξεκίνησε από αριστερά από τον Ριμπερί και κατέληξε δεξιά στον Μίλερ, ο Γερμανός σέντραρε, ο Σέρχιο Ράμος έκοψε, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Κίμιχ, ο οποίος εκτέλεσε για το 1-0.

Σε αντίθεση με τον προημιτελικό κόντρα στην Γιουβέντους η Ρεάλ αντέδρασε άμεσα, έχασε μια ευκαιρία με τον Ρονάλντο και ισοφάρισε  στο 11’, όταν ο Μαρσέλο από αριστερά έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι Μπενζεμά ισοφάρισε με κεφαλιά. Η Μπάγερν διατήρησε ελαφρά υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, είχε ένα τετ-α-τετ με τον Λεβαντόφσκι που έβγαλε ο Νάβας στο 33’ και στη συνέχεια αστόχησε ο Χάμες, ενώ η Ρεάλ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Ρονάλντο και η Μπάγερν ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Μαρσέλο στο 45’, το οποίο αρνήθηκε ο διαιτητής Τσακίρ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με απίστευτη γκέλα για την Μπάγερν, όταν η Ρεάλ πίεζε έξω από την περιοχή της και για να βγει από τη δύσκολη θέση ο Τολισό γύρισε προς τον Ούλραϊχ. Το έκανε αδύναμα και η γκάφα του βρήκε συνέχεια στον Ούλραϊχ, ο οποίος αρχικά πήγε να πιάσει την μπάλα, συνειδητοποίησε ότι δεν επιτρεπόταν και γύρισε το σώμα του για να την διώξει με το πόδι, με την μπάλα να περνάει από κάτω του και τον Μπενζεμά που είχε ακολουθήσει τη φάση να βάζει ένα υπερβολικά εύκολο γκολ.

Η Μπάγερν δεν πτοήθηκε, είχε την μπάλα και σταδιακά άρχισε να ανεβάζει την πίεσή της και να επιτίθεται κατά κύματα, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός πως στο δεξί άκρο της άμυνας της Ρεάλ βρισκόταν παίκτης που δεν γνώριζε τη θέση, ο Λούκας Βάθκεθ, ελλείψει άλλων λύσεων. Ο Ρονάλντο, που όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι δεν ήταν σε καλή βραδιά, έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-1 στο 54’ και από εκεί και πέρα το παιχνίδι ανήκε στην Μπάγερν.

Στο 63’ ισοφάρισε μετά από γύρισμα και διπλή προσπάθεια του Χάμες, ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ εναντίον της πρώην ομάδας του. Η Μπάγερν είχε διαρκώς στην πίεση τη Ρεάλ αλλά η άμυνά της κρατούσε και ό,τι ξέφευγε σταματούσε στον Νάβας, ο οποίος έκανε και μία εκπληκτική απόκρουση στο 74’, στον Τολισό. Με τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων να κυλούν βασανιστικά αργά για την Ρεάλ και γρήγορα για την Μπάγερν που έψαχνε το γκολ της πρόκρισης, το 2-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, αντάξιο ενός ημιτελικού του Champions League.