Γλιτώνει τον υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός με τροποποίηση της Super League - Free Sunday
Γλιτώνει τον υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός με τροποποίηση της Super League

Γλιτώνει τον υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός με τροποποίηση της Super League

Με τη θετική ψήφο έντεκα ΠΑΕ, σε σύνολο 15 που έδωσαν το «παρών» (απουσίασε η Κέρκυρα), πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο της Super League η πρόταση περί τροποποίησης της ποινής υποβιβασμού, σε περίπτωση μη αδειοδότησης μίας ομάδας.

Η υπόθεση, που αφορά άμεσα τον Παναθηναϊκό, περνάει πλέον στη διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει την πρόταση της διοργανώτριας αρχής και να προχωρήσει σε τροποποίηση του σχετικού κανονισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ουσιαστικό ρόλο έπαιξε η Κέρκυρα, που δεν παρέστη στο Δ.Σ. κι έτσι οι 11 θετικές ψήφοι ήταν αρκετές για να εγκριθεί το αίτημα, παρά την εναντίωση των ΠΑΟΚ, Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης, ενώ στη συνεδρίαση δεν παρέστη ούτε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η πρόταση της Super League προς την ΕΠΟ

Αφαίρεση έξι βαθμών και περιορισμούς στις μεταγραφές προβλέπει η πρόταση της Super League προς την ΕΠΟ, σε ό,τι αφορά τις ποινές για τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας που δεν θα αδειοδοτηθούν. Το Δ.Σ. της διοργανώτριας, με έντεκα ψήφους υπέρ σε σύνολο 15 παρόντων, αποφάσισε να προτείνει στην ομοσπονδία την τροποποίηση του κανονισμού, που προβλέπει υποβιβασμό στη Football League για τις ΠΑΕ που δεν εξασφαλίζουν αδειοδότηση. Την τελική απόφαση για την ποινή, η οποία αφορά άμεσα τον Παναθηναϊκό (πιθανόν όμως κι άλλες ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα), θα πάρει η ΕΠΟ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την πρόταση της Super League, αν ο λόγος μη αδειοδότησης αφορά μόνο τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία (δηλαδή όχι ανεξόφλητες υποχρεώσεις), θα επιβάλλεται μόνο πρόστιμο, χωρίς καμία άλλη κύρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε τα ακόλουθα:

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση της εισήγησης της Super League προς την ΕΠΟ και συγκεκριμένα η αντικατάσταση της ποινής του υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης, με την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από το επόμενο Πρωτάθλημα, καθώς και της επιβολής περιορισμών στις μετεγγραφές.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση μη αδειοδότησης, λόγω μη συμμόρφωσης σε σχέση με μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία, να επιβάλλεται αποκλειστικά και μόνο η ποινή επιβολής χρηματικού προστίμου».