Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός για τον Μήτρογλου - Free Sunday
Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός για τον Μήτρογλου

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός για τον Μήτρογλου

Το εφετινό τρόπαιο του UEFA Europa League διεκδικούν σήμερα στις 21.45, στη Λιόν της Γαλλίας, η Μαρσέιγ και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Είναι η 5η φορά που η Μαρσέιγ παίζει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δύο φορές στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1991 και το 1993, που το κατέκτησε και στο δύο στο Κύπελλο UEFA, το 1999 και το 2004, χωρίς επιτυχία.

Για την ομάδα της Μασσαλίας, η κατάκτηση του Europa League θα δώσει τη διέξοδο για συμμετοχή στο champions league που δεν κατάφερε μέσω του πρωταθλήματος στην Γαλλία.

Στο σημερινό αγώνα, ο προπονητής της Ολιμπίκ, Ρούντι Γκαρσία θα κρατήσει τον Κώστα Μήτρογλου στον πάγκο.

Οι οπαδοί της ομάδας θα πάνε κατευθείαν στο γήπεδο, ενώ οι οπαδοί της Ατλέτικο θα μπορούν να επισκεφθούν την πόλη πριν τον αγώνα. κυκλοφορούν κανονικά.

Για την Ατλέτικο ο σημερινός τελικός είναι ο 5ος με τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο, αν και σήμερα, θα δει τον αγώνα απο την εξέδρα διότι είναι τιμωρημένος και στον πάγκο θα βρίσκεται ο βοηθός του, Ερμάν Μπούργος, παλιός τερματοφύλακας της ομάδας.

Η ομάδα της Μαδρίτης κατέκτησε δυο φορές το Europa League, το 2010 και το 2012 αλλά έχασε τρεις φορές το champions league.

H Ατλέτικο έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο champions league μέσω του ισπανικού πρωταθλήματος.