Αποχωρεί από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζινεντίν Ζιντάν - Free Sunday
Αποχωρεί από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζινεντίν Ζιντάν

Αποχωρεί από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζινεντίν Ζιντάν

Την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Πήρα την απόφαση να μη συνεχίσω και τη νέα χρονιά στην ομάδα», είπε ο «Ζιζού» και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους:Πήρα την απόφαση να μη συνεχίσω και τη νέα χρονιά στην ομάδα», είπε ο «Ζιζού» και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους:

«Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να κερδίζει και για να γίνει αυτό χρειάζεται να γίνει μια αλλαγή. Το ξέρω πως είναι μια περίεργη στιγμή, αλλά πιστεύω πως είναι η σωστή απόφαση. Μετά από τρία χρόνια, χρειάζεται μια αλλαγή. Κάτι διαφορετικό, ένα διαφορετικό μήνυμα».

«Φυσικά, θα μπορούσα να επιστρέψω κάποτε, θα είμαι πάντα κοντά στην ομάδα καθώς είναι μέσα στην καρδιά μου. Πιστεύω πως πολλοί τώρα δεν θα το καταλάβουν, αλλά ξέρω πως είναι η σωστή στιγμή.
Είναι η ώρα για αλλαγή. Και για τους παίκτες επίσης. Οι μεγάλοι παίκτες χρειάζονται μια αλλαγή», είπε και ακολούθως ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Ζιντάν ανέφερε πως έχει ήδη μιλήσει με τον αρχηγό Ράμος ο οποίος σεβάστηκε την απόφασή του.

Παράλληλα είπε πως δεν έχει κουραστεί να προπονεί.

«Το κάνω για μόλις τρία χρόνια, απλώς θεώρησα πως ο χρόνος μου στη Ρεάλ τελείωσε. Υπάρχουν περίοδοι και πρέπει να ξέρεις πότε να σταματήσεις κάθε φορά. Για μένα τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.
Αν ήμουν προπονητής της Ρεάλ και τη νέα σεζόν, θα μας ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε τρόπαια. Είδατε τι έγινε φέτος στο κύπελλο και δεν μπορώ να ξεχάσω τόσο εύκολα την πορεία μας στο πρωτάθλημα».

Ο Ζιντάν δήλωσε πως η αγαπημένη του ανάμνηση ήταν η κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος και η χειρότερη ο αποκλεισμός από τη Λεγανές φέτος στο κύπελλο.

«Έχουμε μιλήσει για την ενίσχυση της ομάδας αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που φεύγω», διευκρίνισε ο Γάλλος μετά από σχετική ερώτηση, τονίζοντας παράλληλα πως η αποχώρησή του δεν έχει να κάνει ούτε με το θέμα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Προσπάθησα να δουλέψω σκληρά και να είμαι ειλικρινής, να υπερασπιστώ τις αξίες του συλλόγου. Πάντα είχα τον σεβασμό των παικτών μου και χωρίς αυτό είναι αδύνατο να πετύχεις πράγματα. Η απόφασή μου είναι απόφασή μου. Δεν έχει να κάνει με τους παίκτες.

Μετά από τρία χρόνια είναι δύσκολο να διατηρηθούν τα ίδια ψηλά στάνταρ. Είμαι γεννημένος νικητής, λατρεύω να νικώ. Δεν μου αρέσει να χάνω. Αν θεωρώ πως δεν μπορώ να συνεχίζω να κερδίζω, τότε χρειάζεται η αλλαγή». 

 

Ο προπονητής της Ρεάλ βρισκόταν στη θέση αυτή από τις αρχές του 2016, κατακτώντας τρία συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ ενώ την Τετάρτη συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τον πάγκο της ομάδας.