«Θα τελειώσουμε σύντομα την αγοράς του ΠΑΟ», λέει ο Ταϊλανδός Πιεμπονγκσάντ - Free Sunday
«Θα τελειώσουμε σύντομα την αγοράς του ΠΑΟ», λέει ο Ταϊλανδός Πιεμπονγκσάντ
Ο επικεφαλής του σχήματος που επιδιώκει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ

«Θα τελειώσουμε σύντομα την αγοράς του ΠΑΟ», λέει ο Ταϊλανδός Πιεμπονγκσάντ

«Θα τελειώσουμε σύντομα το θέμα της αγοράς του Παναθηναϊκού», δηλώνει σήμερα στο «Έθνος» ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ, γιος του ταϊλανδού επιχειρηματία, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος προσδιορίζει τις εξελίξεις μετά τις 15 Ιουνίου που θα έχει στα χέρια του τον οικονομικό έλεγχο.

Ο κ. Πιεμπονγκσάντ χαρακτηρίζει «πολύ καλή» τη συνεργασία με τον κ. Αλαφούζο και προαναγγέλλει ότι θα έχει και ο ίδιος έναν ρόλο συμβούλου του προέδρου, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την ομάδα.

«Θέλουμε να συνδέσουμε τον Παναθηναϊκό και με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και λίγκες. Ημασταν ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι στο παρελθόν, έχουμε μεγάλες διασυνδέσεις σε σπουδαία αγγλικά κλαμπ και ισχυρές φιλίες και δεσμούς που μπορούν να μας βοηθήσουν αφάνταστα στην προσπάθειά μας να μεγαλώσουμε ξανά τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό σε υψηλό επίπεδο. Χρειάζεται λίγος χρόνος, αλλά ξέρουμε τον τρόπο και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε», διευκρινίζει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, ο οποίος κάνει λόγο για ένα μεγάλο αλλά δύσκολο λόγω των περιορισμών, ποδοσφαιρικό πρότζεκτ:

«Έχουμε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, το οποίο γίνεται αρκετά πιο δύσκολο, για την επόμενη χρονιά τουλάχιστον, με δεδομένους τους περιορισμούς που θα επιβληθούν στον Παναθηναϊκό σε μεταγραφές και ανανεώσεις. Και θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο. Αλλά είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να το ξεπεράσουμε αυτό το κομμάτι, με υπομονή. Εκτιμούμε πως με το δίκτυο που έχουμε αναπτύξει στην Ευρώπη και στην Ασία θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό σε πιο υψηλό επίπεδο. Και να τον κάνουμε ένα κλαμπ που δεν θα έχει μόνο πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, αλλά παγκόσμιο. Στόχος μας είναι να φέρουμε το όνομα του Παναθηναϊκού και στην Ασία και να το αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο, μέσω του δικτύου μας και των επαφών που έχουμε στην αγορά».

«Ο πατέρας μου κι εγώ είμαστε άνθρωποι που δεν μας αρέσουν τα πολλά λόγια, όμως η πρόκληση είναι μεγάλη κι ο σκοπός μας είναι να ξανακάνουμε τον Παναθηναϊκό μεγάλο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια», διαβεβαιώνει ο κ. Πιεμπονγκσάντ.