Πρεμιέρα με «πεντάρα» της Ρωσίας επί της Σ. Αραβίας - Free Sunday
Πρεμιέρα με «πεντάρα» της Ρωσίας επί της Σ. Αραβίας

Πρεμιέρα με «πεντάρα» της Ρωσίας επί της Σ. Αραβίας

Με την «οικοδέσποινα» Ρωσία να κάνει ιδανική πρεμιέρα και να κερδίζει με 5-0 τη Σαουδική Αραβία, το Μουντιάλ του 2018 αποτελεί πλέον γεγονός.

Οι Ρώσοι προέρχονται από 7 παιχνίδια χωρίς νίκη αλλά βρήκαν απέναντί τους μια κακή ομάδα και μπόρεσαν να πάρουν μια ένεση αυτοπεποίθησης εν όψει συνέχειας. Οι Σαουδάραβες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική πίεση, παρουσίασαν μια αργή σε ατομικό επίπεδο και χωρίς συντονισμό άμυνα και δέχτηκαν το πρώτο γκολ στο 13’ από τον Γκαζίνσκι. Ο τραυματισμός του Τζαγκόεβ στο 24’ έφερε την αντικατάστασή του από τον Τσέρισεβ, ο οποίος ήταν εκείνος που έκανε το 2-0 στο 43’, όταν απέφυγε δύο Σαουδάραβες με μία μαγική επαφή, ουσιαστικά «καθαρίζοντας» το ματς για την Ρωσία εφόσον την ίδια ώρα ο Ακινφέεβ ήταν απλός θεατής του ματς.

Η Ρωσία άφησε την μπάλα στη Σαουδική Αραβία και κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά βρήκε τρία γκολ ακόμη, από τον Τζιούμπα στο 71’ με κεφαλιά, από μία απίθανη εκτέλεση του Τσέρισεβ, με εξωτερικό φάλτσο, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και από τον Γκολοβίν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

 

Ρωσία: Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουτσέποβ, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόβ, Γκαζίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοβ (64’ Κουζιάεβ), Γκολοβίν, Τζαγκόεβ (24’ Τσέρισεβ), Σμόλοβ (70’ Τζιούμπα).

Σαουδική Αραβία: Αλ Μαγιούφ, Αλ Μπουράικ, Οσ. Χαουσάουι, Ομ. Χαουσάουι, Αλ Σαχράνι, Οταΐφ (64’ Αλ Μουβαλάντ), Αλ Φαράζ, Αλ Τζάσαμ, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σέχρι (74’ Μπαμπχίρ), Αλ Σαχλάουι (85’ Ασίρι).