Το Μεξικό νίκησε (και σόκαρε) την υπερασπίστρια του τίτλου Γερμανία - Free Sunday
Το Μεξικό νίκησε (και σόκαρε) την υπερασπίστρια του τίτλου Γερμανία

Το Μεξικό νίκησε (και σόκαρε) την υπερασπίστρια του τίτλου Γερμανία

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία ήταν το θύμα της πρώτης μεγάλης έκπληξης του Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από το εξαιρετικό Μεξικό στο εναρκτήριο παιχνίδι τους στη διοργάνωση.

Το Μεξικό εντυπωσίασε με την αντιμετώπιση που επεφύλαξε στη Γερμανία, καθώς έκλεβε πολλές μπάλες στη μεσαία γραμμή και έξω από την περιοχή του και έφευγε ταχύτατα και με αρκετούς παίκτες στην αντεπίθεση, δημιουργώντας διαρκώς προβλήματα στη γερμανική άμυνα. Έτσι συνέβη και στο 35’, όταν έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του, με δύο μπαλιές η μπάλα έφτασε στον Ερνάντες, ο οποίος περίμενε την κίνηση του Λοσάνο, του έβγαλε την μπαλιά στην περιοχή, εκείνος την έστρωσε με το αριστερό αποφεύγοντας παράλληλα τον Μπόατενγκ και με το δεξί σημάδεψε την γωνία του Νόιερ και άνοιξε το σκορ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η εκτέλεση φάουλ του Κρόος σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Οτσόα και το Μεξικό κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενο με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Μεξικό κλείστηκε περισσότερο αλλά δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, καθώς η Γερμανία δεν μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις πίεσης, ούτε να βάλει την μπάλα μέσα στην περιοχή της ομάδας του Οσόριο με αξιώσεις. Ο Λεβ πέρασε στον αγώνα και τον Μάριο Γκόμεζ μήπως και αποκτήσει η ομάδα του οντότητα μέσα στην περιοχή του Οτσόα, είχε ευκαιρίες με Κίμιχ, Ντράξλερ και Ρόις, ωστόσο το Μεξικό ήταν εκείνο που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, σε μια αντεπίθεση με Βέλα και Ερνάντες δύο εναντίον ενός που χάθηκε λόγω της κακής πάσας του δεύτερου. Η τελευταία ευκαιρία της Γερμανίας να σώσει τον βαθμό ήρθε στο 89’ με το εξαιρετικό σουτ του Μπραντ, το οποίο όμως βρήκε στο δοκάρι του Οτσόα και κατέληξε άουτ.

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Πλάτενχαρντ (79’ Γκόμεζ), Κεντίρα (60’ Ρόις), Κρόος, Οζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ, Βέρνερ (86’ Μπραντ).

Μεξικό: Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (74’ Μάρκες), Λαγιούν, Λοσάνο (66’ Χιμένες), Βέλα (58’ Άλβαρες), Ερνάντες.