«Αργεντινή» ήταν η Κροατία, 3-0 την παρέα του Μέσι - Free Sunday
«Αργεντινή» ήταν η Κροατία, 3-0 την παρέα του Μέσι

«Αργεντινή» ήταν η Κροατία, 3-0 την παρέα του Μέσι

H εξαιρετική Κροατία διέλυσε με 3-0 την Αργεντινή και την φέρνει ενώπιον μίας ταπεινωτικής εξέλιξης, του αποκλεισμό της από όμιλο με αντιπάλους την Κροατία, την Ισλανδία και τη Νιγηρία. Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο κάζο της Αργεντινής σε Μουντιάλ, ενώ η Κροατία εξασφάλισε την πρόκρισή της.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, το γεγονός πως η Αργεντινή έχει διαφορά γκολ (που είναι το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας) 1-4 και η εικόνα των ομάδων δίνουν αρκετές πιθανότητες στο συγκεκριμένο σενάριο. Η δεύτερη αγωνιστική του ομίλου ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι, με την αναμέτρηση Ισλανδίας-Νιγηρίας. Αν νικήσουν οι Ισλανδοί, τότε για να προκριθεί η Αργεντινή θα χρειάζεται την τελευταία αγωνιστική και δική της ευρεία νίκη επί της Νιγηρίας αλλά και να ηττηθεί η Ισλανδία από την Κροατία. Αν το Ισλανδία-Νιγηρία έρθει ισόπαλο, τότε η Αργεντινή θα χρειάζεται νίκη επί της Νιγηρίας και να μην νικήσει η Ισλανδία την Κροατία την τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Αν η Νιγηρία νικήσει αύριο την Ισλανδία τότε η Αργεντινή θα πρέπει να την νικήσει την τελευταία αγωνιστική και, σε περίπτωση που νικήσει η Ισλανδία την Κροατία, τότε θα ισοβαθμήσουν στους τέσσερις βαθμούς και η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά των γκολ.

Η Κροατία έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της με δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ συνήθως άφηνε την μπάλα στην Αργεντινή και την περίμενε, ώστε να κλέψει και να φύγει στην αντεπίθεση. Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς και Μόντριτς κυριαρχούσαν στο κέντρο και η Αργεντινή προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως με συνεργασίες από τα άκρα, με την σέντρα του Ακούνια από αριστερά στο 21’ να εξελίσσεται σε σουτ και να αναπηδά στο οριζόντιο δοκάρι του Σούμπασιτς.

Στο 30’ η Αργεντινή θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ, όταν σε μια ενέργεια που ξεκίνησε από αριστερά και ο Ακούνια έγινε κάτοχος της μπάλας από κακό υπολογισμό του Βίντα και κόντρα,  γύρισε την μπάλα, εκείνη κόντραρε και στρώθηκε στον Έντσον Πέρες, ο οποίος σε κενή εστία και από το ύψος του πέναλτι και λίγο αριστερά σούταρε μόλις άουτ.

Στο 32’ ήταν η σειρά της Κροατίας να κάνει τη μεγάλη φάση, ο Μάντζουκιτς πετάχτηκε στην εξαιρετική σέντρα του Βρσάλκο με το αριστερό αλλά αστόχησε εξ επαφής στην κεφαλιά-ψαράκι. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Μόντριτς έβγαλε μαγική μπαλιά στον κενό χώρο στον Ρέμπιτς, αλλά εκείνος έκανε κακό πρώτο άγγιγμα στην μπάλα, καθυστέρησε και αναγκάστηκε σε ένα σουτ χωρίς ιδιαίτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Ο Μέσι είχε διαρκώς τον Ράκιτιτς πάνω του και δεν ήταν σημαντικός στην εξέλιξη του ματς, ο Αγκουέρο καλά μαρκαρισμένος και η Αργεντινή αγκομαχούσε, σε αντίθεση με την Κροατία που έβγαζε σιγουριά και ποιότητα σε όλες τις γραμμές, με τον Λόβρεν να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι, την τριάδα του κέντρου να κυριαρχεί, τον Πέρισιτς να προκαλεί συνεχώς προβλήματα στην Αργεντινή. Όλα έγιναν πιο εύκολα για τους Κροάτες στο 53’, όταν σε μια αντεπίθεση η οποία ανακόπηκε χαλαρά από την άμυνα, ο Μερκάδο γύρισε στον Καμπαγιέρο, ο οποίος επιχείρησε να του ξαναδώσει την μπάλα περνώντας την πάνω από τον Ρέμπιτς που ακολουθούσε τη φάση για να δώσει πάσα, υπολόγισε τραγικά λάθος, ο Ρέμπιτς έβαλε σωστά το σώμα και το πόδι του και με απευθείας βολέ άνοιξε το σκορ.

Η Αργεντινή προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, σε αντίθεση με την Κροατία, σταδιακά σταμάτησε να υπάρχει σύνδεση της άμυνας με την υπόλοιπη ομάδα, και στο 80’ ο Μπρόζοβιτς έκανε τρομερό κλέψιμο και έφτασε έξω από την περιοχή της Αργεντινής, έδωσε στον Μόντριτς έξω από την περιοχή και κεντρικά, δεν βρήκε χώρο για σουτ, άρχισε να κινείται προς τα αριστερά, αμέσως μετά έκανε αλλαγή κατεύθυνσης και κινήθηκε προς τα δεξιά. Πλέον είχε δημιουργήσει τον χώρο που χρειαζόταν, έστρωσε την μπάλα και με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ στη γωνία του Καμπαγιέρο έκανε το 2-0.

Με την Αργεντινή να έχει καταρρεύσει πλέον, η Κροατία έφτασε και στο 3-0 στις καθυστερήσεις, σε νέα αντεπίθεση με τον Ράκιτιτς, ο οποίος σούταρε, ο Καμπαγέρο απέκρουσε, η μπάλα πήγε στον Κόβασιτς στα αριστερά, οι μισοί Αργεντίνοι αμυνόμενοι που ήταν στην φάση διαμαρτύρονταν για οφσάιντ, ο Κόβασιτς γύρισε στον Ράκιτιτς και εκείνος έκανε το 3-0 σε ρυθμούς προπόνησης.

 

Αργεντινή: Καμπαγέρο, Μερκάντο, Οταμέντι, Ταγιαφίκο, Σάλβιο (56' Παβόν), Μαστσεράνο, Πέρες (68' Ντιμπάλα), Ακούνια, Μέσι, Μέσα, Αγκουέρο (54' Ιγκουαΐν).

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (57' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (90’+ Τσόρλουκα), Πέρισιτς (82' Κόβασιτς).