Ποιος είδε Γαλλία και Μπαπέ και δεν τους φοβήθηκε, 4-3 την Αργεντινή - Free Sunday
Ποιος είδε Γαλλία και Μπαπέ και δεν τους φοβήθηκε, 4-3 την Αργεντινή

Ποιος είδε Γαλλία και Μπαπέ και δεν τους φοβήθηκε, 4-3 την Αργεντινή

Μια πολύ καλή Γαλλία με έναν διαστημικό Μπαπέ νίκησε με 4-3 στο πιο χορταστικό ματς της διοργάνωσης μέχρι τώρα και απέκλεισε την Αργεντινή και τον Μέσι, ο οποίος ολοκλήρωσε άδοξα την παρουσία του σε ένα ακόμη Μουντιάλ, όπως όλα δείχνουν το τελευταίο του.

MESSI

Η Γαλλία έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά και η εξέλιξη ήταν απολύτως δίκαιη εφόσον έδειξε τουλάχιστον μία κλάση πάνω από την Αργεντινή, ενώ ο απίστευτος 19χρονος Μπαπέ ήταν ασταμάτητος, κάλπαζε χωρίς να ενοχλείται από τους αμυνόμενους, κέρδισε ένα πέναλτι και πέτυχε δύο γκολ.

Ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και κάθε άλλο παρά αποκλείεται να εξελιχτεί στον πρωταγωνιστή της διοργάνωσης. Βρίσκεται άλλωστε σε μία ομάδα που έχει τα φόντα να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου: δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στη διοργάνωση με τριάδα στο κέντρο του επιπέδου των Πογκμπά, Καντέ, Ματουϊντί και επιπλέον με σταθερή και ποιοτική άμυνα και τον Ζιρού να είναι ο τέλειος συμπαίκτης για να αναδείξει το ταλέντο των Γκριζμάν και Μπαπέ.

Η Γαλλία ξεκίνησε έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης και παρ’ ότι είχε αφήσει την μπάλα στην Αργεντινή αυτή γινόταν επικίνδυνη και δημιουργούσε φάσεις, για να προηγηθεί τελικά με έναν… πρωτότυπο τρόπο: ο Πογκμπά έκοψε την μπάλα, ο Μπαπέ πετάχτηκε πριν από δύο Αργεντίνους και την κέρδισε μεταξύ μεγάλης περιοχής του Γιορίς και κέντρου, ξεκίνησε να καλπάζει και τον πρόλαβαν στην περιοχή της Αργεντινής, με τον Ρόχο να γαντζώνεται πάνω του και να τον ανατρέπει, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι στο 11’ και τον Γκριζμάν να εκτελεί εύστοχα για το 1-0.

Μετά το 1-0 και αφού είχε προηγηθεί και μια εκτέλεση φάουλ του Γκριζμάν στο δοκάρι στο 8’, η Γαλλία έπαιξε ακόμη πιο συντηρητικά και δεν κινδύνευε. Η Αργεντινή είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια της αλλά όχι και τρόπο να απειλήσει, με την έμπνευση του Σαμπάολι να παρατάξει την ομάδα του χωρίς Ιγκουαΐν ή Αγκουέρο και τον Μέσι ψευδοεννιάρι δεν αποδείχτηκε επιτυχημένη και η Αργεντινή δεν είχε στήριγμα στην περιοχή. Η τριάδα του κέντρου της Γαλλίας δεν άφηνε περιθώρια δημιουργίας στον Μπανέγα και το ημίχρονο κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Όλα αυτά μέχρι το 41’, όταν ο Ντι Μαρία αποφάσισε να επιδείξει την κλάση του, την οποία τείναμε να ξεχάσαμε σε αυτή τη διοργάνωση, και με ένα πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε.

Έχοντας σκοράρει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Αργεντινή σόκαρε τη Γαλλία σκοράροντας και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, όταν από εκτέλεση κόρνερ η γαλλική άμυνα δεν σιγούρεψε την απομάκρυνση, η μπάλα έφτασε στον Μέσι, ο οποίος περιστράφηκε και σούταρε, με την μπάλα να κατευθύνεται προς τον Γιορίς. Μόνο που παρενεβλήθη ο Μερκάδο, η μπάλα άλλαξε πορεία και η Αργεντινή βρέθηκε να προηγείται με 2-1, πετυχαίνοντας την ανατροπή.

Αυτό που ακολούθησε συνοψίζεται στην φράση «ποιος είδε την Γαλλία (και τον Μπαπέ) και δεν τους φοβήθηκε». Η Γαλλία άφησε την συντηρητική της προσέγγιση και ξεδίπλωσε όλο της το ταλέντο στο χορτάρι. Οι μέσοι της ανέβασαν το επίπεδο της πίεσής τους, άλλαζαν την μπάλα με ακρίβεια και ρυθμό που δεν μπορούσε να ακολουθήσει η άμυνα της Αργεντινής και η Γαλλία κυριάρχησε απόλυτα. Η ισοφάριση ήρθε στο 57’ όταν σε μια δυνατή σέντρα του αριστερού μπακ της Γαλλίας Ερναντές από αριστερά που πέρασε χωρίς να την βρει κανείς, η μπάλα κατέληξε στην απέναντι πλευρά της περιοχής με φόρα αλλά το δεξί μπακ της Γαλλίας, ο Παβάρ, έβαλε άψογα το πόδι του, απέφυγε οριακά το «τσαφ» και το αποτέλεσμα ήταν ένα άπιαστο σουτ, που κατέληξε με πολύ δύναμη στο αριστερό πλαϊνό δίχτυ του Αρμάνι.

Η Αργεντινή απογοητεύτηκε μετά την ισοφάριση και το γαλλικό πάρτι συνεχίστηκε. Στο 64’ η Γαλλία αναπτύχθηκε και πάλι από αριστερά, ο Ερναντές έκανε τη σέντρα, το πρώτο σουτ του Πογκμπά κόντραρε, η μπάλα πήγε στον Μπαπέ, ο οποίος απέφυγε τον Πέρες και με το αριστερό νίκησε τον Αρμάνι για το 3-2. Από την απογοήτευση στην κατάρρευση η Αργεντινή, όπως αποδείχτηκε άλλωστε στο τέταρτο γαλλικό γκολ, το οποίο μπήκε σε… χαλαρούς ρυθμούς και με τους Αργεντίνους απλώς να παρακολουθούν μια φάση που ξεκίνησε από πάσα του Γιορίς στον Καντέ, εκείνος προχώρησε λίγα μέτρα και έδωσε στον Γκριζμάν, ο οποίος έδωσε με την μία στον Ματουιντί, εκείνος έτρεξε με τη σειρά του λίγα μέτρα και έδωσε στον Ζιρού, ο οποίος με τη μία άνοιξε στον Μπαπέ, που πήρε τα βήματα και πλάσαρε για το 4-2. Η Γαλλία έφτασε από την περιοχή της στην περιοχή του Αρμάνι με πέντε πάσες και σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, ενώ πέτυχε τρία γκολ σε 11 λεπτά για να μετατρέψει το 1-2 σε 4-2. Η Αργεντινή προσπάθησε, βγήκε όλη μπροστά ωστόσο το μόνο που βρήκε ήταν ένα γκολ για το 4-3 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Αγκουέρο, από σέντρα του Μέσι.

Γαλλία: Γιορίς, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί (75' Τολισό), Μπαπέ (88' Τοβάν), Γκριεζμάν (83' Φεκίρ), Ζιρού.

Αργεντινή: Αρμάνι, Ρόχο (45' Φάσιο), Οταμέντι, Ταλιάφικο, Μερκάδο, Μασεράνο, Μπανέγα, Ε. Πέρες (66' Αγκουέρο), Παβόν (75' Μέσα), Ντι Μαρία, Μέσι.