Ο Καβάνι έκανε τη διαφορά, η Ουρουγουάη απέκλεισε την Πορτογαλία - Free Sunday
Ο Καβάνι έκανε τη διαφορά, η Ουρουγουάη απέκλεισε την Πορτογαλία

Ο Καβάνι έκανε τη διαφορά, η Ουρουγουάη απέκλεισε την Πορτογαλία

Σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες κυρίως αμύνθηκαν και οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες, η Ουρουγουάη βρήκε δύο φάσεις και τις εκμεταλλεύτηκε χάρη στον Καβάνι, νίκησε 2-1 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία και την απέκλεισε, με το Μουντιάλ να χάνει την ίδια μέρα Μέσι και Ρονάλντο.

Στα προημιτελικά οι Ουρουγουανοί θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία, με ερωτηματικό τη συμμετοχή του Καβάνι, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ, καθώς μόλις στο 7’ ο Καβάνι, λίγο κάτω από το κέντρο, έβγαλε μια διαγώνια μπαλιά στην απέναντι πλευρά στον Σουάρες, ο οποίος κατέβασε την μπάλα, κινήθηκε προς την περιοχή, σήκωσε το κεφάλι και είδε ότι ο Καβάνι είχε ακολουθήσει ταχύτατα την φάση. Άμεσα του έβγαλε την μπαλιά στο πίσω δοκάρι, όπου δεν τον είχε ακολουθήσει κανείς, και ο Καβάνι με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Και οι δύο ομάδες βολευόντουσαν με το ίδιο στυλ παιχνιδιού και εκείνη που μπορούσε να το κάνει πλέον ήταν η Ουρουγουάη. Η Πορτογαλία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά το μαρκάρισμα του Ρονάλντο ήταν εξαιρετικό, ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας ουδέποτε πήρε την μπάλα σε σημείο όπου θα μπορούσε να απειλήσει και η Πορτογαλία ουδόλως άγχωσε την Ουρουγουάη.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις αλλά το δεύτερο είχε επίσης γρήγορο γκολ, όταν στο 55’ η Πορτογαλία κέρδισε κόρνερ, η άμυνα της Ουρουγουάης ασχολήθηκε με την κίνηση του Ρονάλντο και ο αφύλακτος Πέπε ισοφάρισε με κεφαλιά. Ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Ουρουγουάη στη διοργάνωση. Σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι κρίθηκε στο 62’, καθώς η Πορτογαλία κόπιασε πάρα πολύ για να ισοφαρίσει αλλά η Ουρουγουάη βρήκε άμεσα τον τρόπο να ξαναπάρει το προβάδισμα, κάνοντας το έργο της Πορτογαλίας να μοιάζει βουνό.

Στο 62’ λοιπόν ο Μπετανκούρ κινήθηκε διαγώνια σε συνθήκες αντεπίθεσης, είδε την κίνηση του Καβάνι στα αριστερά της περιοχής και του έδωσε την μπάλα, με τον Καβάνι να πιάνει με τη μία ένα αριστοτεχνικό φαλτσαριστό πλασέ και να στέλνει και πάλι την μπάλα στα δίχτυα του Ρούι Πατρίτσιο. Το παιχνίδι επέστρεψε στον γνωστό ρυθμό του, με την Πορτογαλία να έχει την μπάλα αλλά να μην μπορεί να γίνει απειλητική και να καταλήγει συνήθως σε μακρινά σουτ. Στο 70’ ο Μπερνάρντο Σίλβα έχασε τη μοναδική πραγματική ευκαιρία που παρουσιάστηκε στην Πορτογαλία και η Ουρουγουάη έφτασε στην πρόκριση χάρη στην υποδειγματική άμυνά της και τα δύο εξαιρετικά τελειώματα του Καβάνι.

Στις στιγμές της αναμέτρησης το γεγονός πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε αγκαλιά τον Καβάνι και τον βοήθησε να βγει από τον αγωνιστικό χώρο όταν τραυματίστηκε.

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Κάσερες, Γοδίν, Χιμένες, Λασάλτ, Τορέιρα, Βεσίνο, Νάντες (80' Σάντσες), Μπετανκούρ (63' Κριστιάν Ροδρίγες), Σουάρες, Καβάνι (74' Στουάνι).

Πορτογαλία: Ρούι Πατρίσιο, Πέπε, Φόντε, Ρικάρντο Περέιρα, Γκερέιρο, Γουίλιαμ, Αντριέν Σίλβα (65' Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο (85' Μ. Φερνάντες), Μπερνάρντο Σίλβα, Γουέντες (74' Αντρέ Σίλβα), Ρονάλντο.