Η μεταγραφή του καλοκαιριού: Ο Ρονάλντο στη Γιουβέντους - Free Sunday
Η μεταγραφή του καλοκαιριού: Ο Ρονάλντο στη Γιουβέντους

Η μεταγραφή του καλοκαιριού: Ο Ρονάλντο στη Γιουβέντους

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι παίκτης της Γιουβέντους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στην αναμφίβολα πιο σημαντική μεταγραφή του καλοκαιριού. Μία εξέλιξη που θα φάνταζε απίθανη μέχρι πριν δύο εβδομάδες πλέον είναι πραγματικότητα και έχει τη δυναμική να αλλάξει τις ισορροπίες.

Η Γιουβέντους θα καταβάλει 100 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στην επόμενη διετία -και άλλα 12 σε προηγούμενες ομάδες του για «τροφεία»- για την αγορά του Πορτογάλου σούπερ σταρ, ο οποίος θα παίρνει 30 εκατ. ευρώ ετησίως. Προφανώς πρόκειται για εξωπραγματικό (και χωρίς να υπάρχει ανάλογο προηγούμενο που έστω να το πλησιάζει) ποσό για έναν 33χρονο παίκτη, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, θα ολοκληρωθεί δηλαδή όταν θα είναι 37 ετών.

Από την άλλη πλευρά μιλάμε για έναν από τους δύο κορυφαίους παίκτες της εποχής μας, όπως επίσης για ένα… τέρας φυσικής κατάστασης, εξίσου εξωπραγματικού επιπέδου. Το μοναδικό ανάλογο που υπάρχει είναι το συμβόλαιο που υπέγραψε πρόσφατα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με τους Λέικερς, επίσης 33χρονος, επίσης τετραετές, με ανάλογη σιγουριά των Λέικερς πως η επένδυσή τους θα αποδώσει και με το παραπάνω.

Την ίδια σιγουριά έχει και η Γιουβέντους που με αυτή της την κίνηση θέλει να σηματοδοτήσει την επιστροφή της στην ευρωπαϊκή ελίτ, όχι σε αγωνιστικό επίπεδο, όπου βρίσκεται ήδη, αλλά σε επίπεδο δυναμικής του κλαμπ και οικονομικής εμβέλειας: στο επίπεδο που βρίσκονται η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν, οι δύο Μάντσεστερ, η Τσέλσι, η Άρσεναλ και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Προφανώς για έναν άνθρωπο που τρέφεται και καθοδηγείται αποκλειστικά από το κίνητρό του για επιτυχία και δόξα, όπως ο Ρονάλντο, η επιλογή της Γιουβέντους είναι ιδανική: με το ιταλικό ποδόσφαιρο να προσπαθεί να επανέλθει στο προηγούμενο στάτους του και την Γιουβέντους να προσπαθεί να κατακτήσει το Champions League αλλά πάντα κάτι να της λείπει, ο Ρονάλντο μπορεί να τους δώσει και τα δύο. Άνοδο της εμπορικότητας και του στάτους του ιταλικού πρωταθλήματος και της Γιουβέντους, αλλά και αυτό το… κάτι παραπάνω που χρειάζεται η εξαιρετική Γιουβέντους των τελευταίων ετών για να φτάσει στην κατάκτηση του Champions League.

Πιθανότατα η ιστορία ξεκίνησε να γράφεται την βραδιά που κανείς δεν περίμενε: όταν η Ρεάλ πέρασε με 3-0 από το Τορίνο επί της Γιουβέντους στον πρώτο προημιτελικό του Champions League, στον δρόμο της για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου Champions League. Μια βραδιά που ο Ρονάλντο έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση και την επιστέγασε με ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Μια βραδιά που ο Αντρέα Ανιέλι συνειδητοποίησε τι λείπει από την ομάδα του για να φτάσει στο Champions League. Μια βραδιά που ο Ρονάλντο έμεινε αποσβολωμένος: για πρώτη φορά στην καριέρα του χειροκροτήθηκε από αντίπαλους οπαδούς. Για έναν άνθρωπο που λόγω στυλ και ιδιοσυγκρασίας έχει συνηθίσει στους haters, δεν είναι και λίγο…