Δύο νεκροί και επεισόδια με τραυματίες στους γαλλικούς πανηγυρισμούς - Free Sunday
Δύο νεκροί και επεισόδια με τραυματίες στους γαλλικούς πανηγυρισμούς

Δύο νεκροί και επεισόδια με τραυματίες στους γαλλικούς πανηγυρισμούς

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα της Γαλλίας με την Κροατία στη Ρωσία.

Ένας πενηντάχρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στη πόλη Ανεσί, στη νοτιοανατολική Γαλλία όταν έπεσε σε κανάλι όπου το βάθος του νερού ήταν μικρό με αποτέλεσμα να σπάσει τον αυχένα του ενώ στο Σεν Φελίξ (Ουάζ) της βόρειας Γαλλίας, ένας άνδρας που πανηγύριζε ενώ οδηγούσε σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε πλάτανο.

Αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν σε Παρίσι, όπου είχαν αναπτυχθεί 4.000 αστυνομικοί τη Λιόν, τη Μασσαλία, την Αζαξιό, το Στρασβούργο και τη Ρουέν.

Στην πρωτεύουσα περίπου 30 άτομα που φορούσαν μάσκες του σκι, έσπασαν παράθυρα σε ένα δημοφιλές κατάστημα στην οδό Σανζ Ελιζέ και άρπαξαν κυρίως μπουκάλια με κρασί και σαμπάνια πριν απομακρυνθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας ενώ τουλάχιστον δύο μικρά σούπερ-μάρκετ υπέστησαν λεηλασίες στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων.

Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους κρατώντας σημαίες και κάνοντας χρήση καπνογόνων, ενώ κάποιοι έριξαν αντικείμενα, όπως μπουκάλια και καρέκλες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρες νερού με σκοπό να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ένας άντρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε χτύπημα με κράνος κατά τη διάρκεια χειροδικίας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Στη Λιόν, την πόλη του υπουργού Εσωτερικών, η κατάσταση άρχισε να εκτραχύνεται από νωρίς το βράδυ γύρω από την πλατεία Μπελκούρ, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20.000 άνθρωποι για να δουν τον τελικό σε γιγαντοοθόνη.

Τα σποραδικά επεισόδια συνεχίστηκαν ανάμεσα σε ομάδες νεαρών (περίπου 100 ατόμα) και αστυνομικούς κατά τόπους στο κέντρο της πόλης.

Στη Μασσαλία, ξέσπασαν επεισόδια και «δύο μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης τραυματίστηκαν» ενώ «10 άτομα προσήχθησαν».

Επεισόδια αναφέρθηκαν επίσης στο Στρασβούργο και στη Ρουέν, με νεαρούς να ανταλλάσσουν με αστυνομικούς αντικείμενα και δακρυγόνα αντιστοίχως, ενώ στην πρωτεύουσα της Σεν Μαριτίμ, προσήχθησαν επτά πρόσωπα.