Επιβλητική νίκη και πρόκριση του ΠΑΟΚ, 3-0 στη Βασιλεία - Free Sunday
Επιβλητική νίκη και πρόκριση του ΠΑΟΚ, 3-0 στη Βασιλεία

Επιβλητική νίκη και πρόκριση του ΠΑΟΚ, 3-0 στη Βασιλεία

Πραγματοποιώντας μια επιβλητική εμφάνιση και νίκη ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Ελβετία με 3-0 επί της Βασιλείας και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Σπαρτάκ Μόσχας.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε από σήμερα την παρουσία του στους ομίλους του Europa League και συνεχίζει την προσπάθειά του για τους ομίλους του Champions League. Ακόμη περισσότερο έδειξε πως μπορεί να καταφέρει τον μεγάλο του στόχο, καθώς απέδωσε εξαιρετικά στην Βασιλεία, όπου έδειξε μια ομάδα προσηλωμένη στον στόχο της, με αυτοματισμούς, ομοιογένεια και η οποία μπορεί ακόμη και σε αυτό το αρχικό στάδιο της σεζόν να παίξει καλό ποδόσφαιρο.

Μια βραδιά που εξελίχτηκε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει αρνητικά, εφόσον στην προθέρμανση ο Βιεϊρίνια πόνεσε στο ισχίο σε μια προσπάθειά του για σουτ και έμεινε εκτός 18άδας. Θέση στην ενδεκάδα πήρε ο Χατσερίντι, στο επίσημο ντεμπούτο του, με τον Κρέσπο να μετατίθεται στο αριστερό άκρο. Μόλις ξεκίνησε το παιχνίδι όμως τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, καθώς μόλις στο 7’ σε μια εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Βαρέλα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Ελβετούς, απειλήθηκε ελάχιστα και πήρε πολλά από τους δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς του, τους Λημνιό και Ελ Καντουρί. Ο πρώτος πήρε πολλές προσπάθειες στο ένας εναντίον ενός και ταλαιπώρησε την άμυνα της Βασιλείας, ο Ελ Καντουρί έκανε ένα πληθωρικό παιχνίδι, με πολύ σωστές επιλογές, ενώ αμφότεροι γυρνούσαν και κάλυπταν τους πλάγιους μπακ. Πέρα από ένα πλασέ του Αγέτι ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε στο πρώτο ημίχρονο και με την έναρξη του δεύτερου ξαναχτύπησε στο ίδιο ακριβώς λεπτό, το 7ο, όταν ο Πασχαλάκης έκανε ένα πολύ δυνατό βολέ, η μπάλα έσκασε και πέρασε από όλους, ο Πρίγιοβιτς αντιλήφθηκε πρώτος την πορεία της και ξεκίνησε την κίνησή του, βγήκε τετ-α-τετ με τον Όμλιν, έκανε τη λόμπα αριστοτεχνικά και πέτυχε το 2-0. Ένα αρκετά σπάνιο γκολ, εφόσον χρειάστηκε μόνο μία επαφή της μπάλας από τον Πασχαλάκη, στο βολέ, και άλλη μία από τον Πρίγιοβιτς προκειμένου να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Η Βασιλεία πλέον χρειαζόταν τέσσερα γκολ για να προκριθεί και ουσιαστικά τα παράτησε, ενώ αντιθέτως ο Λουτσέσκου ήταν συνεχώς όρθιος , φώναζε και παρακινούσε τους παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια συγκέντρωση.

Έτσι, οκτώ λεπτά αργότερα, στο 60’, ο ΠΑΟΚ έφτασε και στο 3-0, όταν ο πολύ δραστήριος Πέλκας μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή μαρκαρισμένος από δύο αντιπάλους, προσπάθησε να δημιουργήσει χώρο για να σουτάρει, δεν τα κατάφερε, οπότε έστρωσε την μπάλα για τον επερχόμενο Ελ Καντουρί, ο οποίος ακριβώς έξω από την περιοχή έπιασε ένα πολύ όμορφο σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Όμλιν προτού καταλήξει στα δίχτυα.

Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες ευκαιρίες αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να αποδεικνύεται πως έκανε την κατάλληλη προετοιμασία και επιλογές προκειμένου να βρεθεί η ομάδα του στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Όμλιν, Βίντμερ, Τζούμαρτ, Σούχι, Μπαλάντα, Ντιέ, Τζούφι, Μπούα, Καλουλού (84' Ομπερλίν), Στόκερ (46' Κάμπο), Αγέτι (73' Φαν Βολφσβίνκελ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίντι, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (82' Σάχοβ), Λημνιός, Ελ Καντουρί (74' Ζαμπά), Πέλκας (85' Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.