Γιαννακόπουλος: Αρχινταβατζής του συλλόγου ο Αλαφούζος - Free Sunday
Γιαννακόπουλος: Αρχινταβατζής του συλλόγου ο Αλαφούζος

Γιαννακόπουλος: Αρχινταβατζής του συλλόγου ο Αλαφούζος

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με γραπτή του δήλωση εξαπέλυσε οξεία κατά μέτωπο επίθεση στον Γιάννη Αλαφούζο, χαρακτηρίζοντας τον «και με τη βούλα εχθρό του συλλόγου».

Η δήλωση του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

«Προ δύο μηνών, μέσα σε όλες τις δυσκολίες και τις τεράστιες οικονομικές θυσίες που κάνω για το τμήμα μπάσκετ, ανέλαβα τον Ερασιτέχνη έχοντας να αποπληρώσω περί των 3,5 εκατομμυρίων χρέους που είχαν δημιουργηθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις, αλλά και το να οργανωθεί με επαγγελματικά πρότυπα ώστε να επιστρέψει στους τίτλους.

Όντως δουλεύουμε μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω πως σύντομα θα αρχίσουν να φαίνονται αποτελέσματα. Δυστυχώς, μέσα σε όλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνεχείς τρικλοποδιές ενός ανθρώπου, που εκτός από καταστροφέας του ποδοσφαιρικού τμήματος, άγεται και φέρεται ως αρχινταβατζής του συλλόγου…τον Ιωάννη Αλαφούζου.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μέχρι τώρα μοναδικά έσοδα του Ερασιτέχνη προκύπτουν από τα ποσοστά που αποδίδουν ΚΑΕ και ΠΑΕ, όπως και από τα πενιχρά έσοδα ενοικίασης του μοναδικού μας περιουσιακού στοιχείου. Του γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αναλαμβάνοντας τον Ερασιτέχνη έμαθα ότι κάποιοι έχουν υπογράψει συμβάσεις ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη που δίνουν την δυνατότητα στην ΠΑΕ να εξοφλήσει ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΩΝ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ (611.000 ευρώ) ΣΕ 60 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ.

Ενημερώσαμε την ΠΑΕ ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε και αντιπροτείναμε λιγότερες δόσεις , ώστε να μην την φέρουμε σε δύσκολη θέση.

Η απάντησή της εμμέσως πλην σαφώς ήταν «πηγαίνετε μας στα δικαστήρια». Όσο και να μην είναι αυτή μια παναθηναϊκή λύση, από την στιγμή που και η μέχρι «χθες» λαλίστατη θύρα 13 έχει σωπάσει και από ότι φαίνεται κανείς δεν ενδιαφέρεται, αυτή είναι η μοναδική πλέον λύση. Ιωάννη Αλαφούζε, είσαι ότι χειρότερο στα 110 χρόνια ιστορίας αυτού του Συλλόγου. Ούτε εχθροί δεν έχουν φερθεί έτσι ανά τα χρόνια… εσύ πλέον είσαι και με την βούλα».

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Γ. Αλαφούζου: 

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βλέποντας ότι πλησιάζει στο τέλος η ελπιδοφόρα για το μέλλον συμφωνία για την πώληση των μετοχών του Παναθηναϊκού προβαίνει σε μια ακόμα, γελοία προσπάθεια να την υπονομεύσει. 

Αρνείται να παράσχει, ως έχει και νομική υποχρέωση στην ομάδα, το παραχωρητήριο της Λεωφόρου για να συμπεριληφθεί στον φάκελο αδειοδότησης για την συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της super league. 

Επιπλέον με ανοίκειες εκφράσεις επιτίθεται προσωπικώς στον μόνον άνθρωπο ο οποίος τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διασώσει και να εξυγιάνει τον Παναθηναϊκό και στον μόνο που αποδεδειγμένα μέχρι στιγμής έχει βάλει από την προσωπική του περιουσία, στην ΠΑΕ πάνω 50 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο κ. Γιαννακόπουλος, θέλει να διώξει τον Παναθηναϊκό από την ιστορική έδρα της Λεωφόρου, να τον αποκλείσει από το πρωτάθλημα και να διαλύσει κάθε ελπίδα ανάκαμψής του. 

Η δικαιοσύνη θα επιληφθεί της υποθέσεως, καθώς και των ύβρεων που εξαπέλυσε κατά του κ. Ιωάννη Αλαφούζου.