Βρετανικά "τσιμπούρια" στον δρόμο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League - Free Sunday
Βρετανικά "τσιμπούρια" στον δρόμο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League
Πανηγυρισμοί στο Μπέρνλι για τον τίτλο του 1960

Βρετανικά "τσιμπούρια" στον δρόμο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League

Η αγγλική Burnley, η οποία το 2019 τερμάτισε στην 7η θέση της Premier League, βρέθηκε στον δρόμο προς τους ομίλους του Europa League, καθώς χθες το βράδυ, κέρδισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με 1-0 στην παράταση την τουρκική Μπασακσεχιρ από την Κωνσταντινούπολη.

Ο πρώτος αγώνας στην Τουρκία και η ρεβάνς στην Αγγλία είχαν τελειώσει 0-0.

Η εφετινή συμμετοχή της αγγλικής ομάδας, η οποία προέρχεται από την μικρότερη πόλη, που είχε ποτέ εκπρόσωπο στην premier league, είναι η πρώτη μετά από 51 χρόνια, ενώ η 7η θέση που πήρε στο πρωτάθλημα είναι η καλύτερη από το 1973-74.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει την Πέμπτη 23 Αυγούστου στις 9, στο στάδιο Καραϊσκάκη και ήδη από χθες η αγγλική ομάδα στον επίσημο ιστότοπο της, ανάρτησε πληροφορίες για τους φιλάθλους που θέλουν να τον παρακολουθήσουν, ανάμεσα στις οποίες και απο που θα γίνει η παραλαβή των εισιτηρίων του αγώνα.

H ρεβάνς θα γίνει στο Burnley, μια πόλη 73.000 κατοίκων , 34 χιλιόμετρα βόρεια του Μάντσεστερ, στο χωρητικότητας 21.401 θεατών, Turf Moor.

H Burnley, τα τσιμπούρια, όπως ειναι γνωστά στην Αγγλία, είναι μία κλασσική βρετανική ομάδα, καθώς χθες στη σύνθεση της, είχε έξι Άγλλους, τρεις ιρλανδούς, έναν ουάλο και έναν σκωτσέζο, ενώ στον πάγκο είχε πέντε άγγλους, έναν νεοζηλανδό και έναν ισλανδό.

Προπονητής της είναι ο 47χρονος Άγγλος Σον Ντάις.

Η ομάδα έχει κερδίσει τον τίτλο της πρωταθλήτρια πριν από σχεδόν έναν αιώνα, την περίοδο 1920-21 και την περίοδο 1959-60.