Η ΑΕΚ στα χνάρια του ΠΑΟΚ - Free Sunday
Η ΑΕΚ στα χνάρια του ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ στα χνάρια του ΠΑΟΚ

 


Να συντηρήσει τις ελπίδες ότι η Ελλάδα μπορεί να συμμετέχει με δύο ομάδες στις κορυφαίες 32 της Ευρώπης που παίρνουν μέρος στους ομίλους του champions' league, θα προσπαθήσει σήμερα στς 10:00 το βράδυ (CosmoteSport 1HD), η ΑΕΚ στον πρώτο της αγώνα για τα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, εναντίον της Βίντι στην Groupama Arena της Βουδαπέστης.

Την αρχή των ελπίδων πυροδότησε χθες ο ΠΑΟΚ με την ισοπαλία 1-1 στο Ντα Λουζ εναντίον της Μπενφίκα ενώ η ΑΕΚ, που έχει ήδη αποκλείσει τη σκωτσέζικη Σέλτικ, δείχνει πιο ισχυρή από τους ούγγρους αντιπάλους της.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μ.Ουζουνίδης, δεν αποδέχεται ότι η ομάδα του είναι πιο ισχυρή, καθώς, όπως λέει, έχει μελετήσει καλά τη Βίντι και γνωρίζει τη σφιχτή άμυνα που διαθέτει.

«Μπορεί να λέμε πως η ΑΕΚ είναι το φαβορί, μπορεί τον αντίπαλο να τον βολεύει να λέει πως είμαστε φαβορί, αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι και ένα δυνατό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Ο αντίπαλος τα προηγούμενα ματς, τα έφερε εκεί που του άρεσε. Δηλαδή να είναι κλειστά και να παίζει με αντεπιθέσεις. Το έκανε πολύ καλά και γι αυτό και προκρίθηκε. Και γι αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Και για να μπορέσουμε να σπάσουμε αυτή την κλειστή άμυνα και να αντιμετωπίσουμε τις αντεπιθέσεις», είπε ο κ.Ουζουνίδης.

Στην αποστολή της ΑΕΚ δεν συμμετέχουν Τσιγκρίνσκι, Μπογέ, Αλμπάνης, Αϊντάρεβιτς και Μοράν και η πιθανή ενδεκάδα είναι:

Έτσι ένα πιθανό σχήμα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι με τους: Μπάρκα, Χουλτ, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου, Μπακάκη, Σιμόες, Γαλανόπουλο ή Άλεφ, Μάνταλο, Μπακασέτα, Κλωναρίδη και Λιβάια.

Ο Σέρβος τεχνικός της ουγγρικής ομάδας, Μάρκο Νίκολιτς, ο οποίος αναγνωρίζει ότι η ΑΕΚ έχει προβάδισμα, θα παρατάξει τους: Κοβάτσικ - Φιόλα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στόπιρα - Χάτζιτς, Νικόλοφ - Νεγκό, Κοβάτς, Λάζοβιτς - Μ. Σέποβιτς.

Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τρίτη στο ΟΑΚΑ, ενώ η ρεβανς του ΠΑΟΚ την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Όποια ομάδα αποκλειστεί θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League,  όπως και ο Ολυμπιακός αν αποκλείσει τη Βρετανική Μπερνλι, ο πρώτος αγώνας εναντίον της οποίας γίνεται αύριο στις 9 στο στάδιο, Γ.Καραϊσκάκης