Ένα βήμα από τους ομίλους του champions league η ΑΕΚ - Free Sunday
Ένα βήμα από τους ομίλους του champions league η ΑΕΚ

Ένα βήμα από τους ομίλους του champions league η ΑΕΚ

Με μία ενδεκάδα στην οποία έπαιζαν μόνο τρεις ξένοι, η ΑΕΚ, κέρδισε 2-1 στη Βουδαπέστη τη πρωταθλήτρια Ουγγαρία Βιντεοτόν και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στη συμμετοχή στους ομίλους του champions league, μετά από απουσία 10 χρόνων.

Τα δύο γκολ της Ένωσης πέτυχαν Κλωναρίδης και Μπακασέτας και έτσι στη ρεβανς της επόμενης Τρίτης, η ΑΕΚ προκρίνεται και με ήττα 1-0, με κάθε ισοπαλία και βέβαια με νίκη.

Η ΑΕΚ απέκτησε αγωνιστικό προβάδισμα όταν διαιτητής απέβαλε τον Χούστι για πάτημα στον Μπακασέτα και κυριάρχησε εύκολα μετά το 20. Στο 34′ ο Κλωναρίδης, σκόραρε, όπως και στην Γλασκώβη, μετά από σουτ του Μπακασέτα, ο οποίος έβαλε το δευτερο γκολ στο 49 αλλά αποβλήθηκε έξι λεπτά αργότερα με αποτέλεσμα η Ένωση να μείνει με δέκα.

Λίγο αργότερα, η Βίντι μειωσε τη διαφορά με τον Λάζοβιτς και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να κάνει το 2-2 με πιο σημαντική αυτή στο 78′ με το Νεγκό να στέλνει την μπάλα άουτ ενώ δεν υπήρχε καν ο Μπάρκας στην εστία.

Oι συνθέσεις:
ΒΙΝΤΙ (Mάρκο Νίκολιτς): Κόβασιτς, Βινίσιους, Φιόλα, Λάζοβιτς, Χάτζιτς, Χούστι, Κόβατς, Νεγκό, Νικόλοφ (54′ Σκέποβιτς), Στοπίρα, Γιουχαζ
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (66′ Αλεφ), Σιμόες, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (81′ Λόπεζ), Μάνταλος, Λιβάια (86′ Πόνσε).

Την πρόκριση στους ομίλους του champions league διεκδικεί με καλούς όρους και ο ΠΑΟΚ, που θα υπερασπιστεί στη Θεσσαλονίκη, το 1-1 της Λισαβόνας κόντρα στη Μπενφίκα, δηλαδή την επόμενη Τρίτη χρειάζεται να μη δεχτεί γκολ.