Ανεβαίνει η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA - Free Sunday
Ανεβαίνει η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA
Φορτούνης και Μπουχαλάκης πανηγυρίζουν

Ανεβαίνει η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA

Δυνατότητες να ανέβει και αλλο η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA με τις συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κύπελλα, δημιουργούνται μετά τις δύο νίκες και τη μία ισοπαλία στους αγώνες αυτής της εβδομάδας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση με 24.600 βαθμούς ενώ η Ολλανδία που είναι στην 13η έχει 25.533. Οι δυνατότητες θα ενισχυθούν, αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει την Μπέρνλι, την οποία χθες κέρδισε με 3-1, και περάσει στους ομίλους του Europa League, η Ελλάδα θα συνεχίζει με τρεις ομάδες και η Ολλανδία με δύο.

Ανάμεσα στις 13η και την 14η θέση δεν υπάρχει διαφορά στις συμμετοχές (Ο πρωταθλητής 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο, ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ο τρίτος και ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο.

Όμως η Δανία που βρίσκεται στην 12 θέση, με 25.900 βαθμούς, συνεχίζει, όπως και η Ελλάδα με τρεις ομάδες ενώ η Αυστρία που έχει 26.500 και είναι στην 11η θέση, συνεχίζει με δύο.

Η 11η και η 12η θέση δίνουν για τον πρωταθλητή συμμετοχή στα play-offs του Champions League, τον δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, τον κυπελλούχο απευθείας στους ομίλους Europa League τον τρίτο στον 3ο προκριματικό γύρο και στον τέταρτο στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.
Στην 15η θέση που είναι η Ελβετία, ο πρωταθλητής ξεκινά απί τον 2ο προκριματικό γύρο του Champion League, ο δεύτερος από τον 2ο προκριματικό γύρο, ο Κυπελλούχος από τον 3ο προκριματικό γύρο Europa League ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο του Europa League)

H Κύπρος me 22.175 βαθμούς ανεβαίνει και διεκδικεί την 17η θέση που έχει η Τσεχία με 23.675 βαθμούς.

Η 17η θέση εξασφαλίζει τον πρωταθλητή στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, τον Κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό γύρο, τον δεύτερο στον 2ο προκριματικό γύρο και τον τρίτο στον 1ο προκριματικό γύρο.