Από το όνειρο στον εφιάλτη ο ΠΑΟΚ, 4-1 η Μπεφίκα στην Τούμπα - Free Sunday
Από το όνειρο στον εφιάλτη ο ΠΑΟΚ, 4-1 η Μπεφίκα στην Τούμπα

Από το όνειρο στον εφιάλτη ο ΠΑΟΚ, 4-1 η Μπεφίκα στην Τούμπα

Όνειρο θα παραμείνει για μία ακόμη σεζόν για τον ΠΑΟΚ η συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League, καθώς η Μπενφίκα πέρασε με 4-1 από την Τούμπα και προκρίθηκε.

Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League, μια εξέλιξη απογοητευτική δεδομένης της πάρα πολύ καλής παρουσίας του ΠΑΟΚ στα έξι παιχνίδια που έδωσε στα προκριματικά του Champions League, με τις δύο προκρίσεις που προηγήθηκαν και το 1-1 που απέσπασε στη Λισαβώνα. Το τελευταίο εμπόδιο όμως ήταν το πιο δύσκολο και αποδείχτηκε αξεπέραστο για τον ΠΑΟΚ, εφόσον η Μπενφίκα είναι μία ομάδα με καλύτερο και πιο έμπειρο ρόστερ, μεγάλο «ειδικό βάρος» και με πολλές και σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ έκανε άλματα προόδου στα προκριματικά του Champions League και μόλις ξεπεράσει την απογοήτευσή του θα διαπιστώσει ότι έχει βάλει τις βάσεις για μια σημαντική ευρωπαϊκή πορεία φέτος, στο Europa League.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα της ρεβάνς της Τούμπας, πήρε ώθηση από τους οπαδούς του και μπήκε με μεγάλη ορμή, δημιούργησε ευκαιρίες και προηγήθηκε νωρίς. Εκείνο που ακολούθησε όμως ήταν η ολική επαναφορά για την Μπενφίκα. Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ, που ενέτεινε την απογοήτευσή του, ήταν πως οι Πορτογάλοι το κατάφεραν χωρίς να κοπιάσουν, χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσουν ταχύτητα. Αρκούσε μια εκτέλεση κόρνερ και ένα τραγικό λάθος του Πασχαλάκη για να βρεθεί γρήγορα μπροστά στο σκορ η Μπενφίκα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, είδε τον Βλαχοδήμο να κάνει μια μεγάλη επέμβαση και στη συνέχεια δέχτηκε και τρίτο γκολ σε αντεπίθεση, γεγονός που κατέστησε τυπική υπόθεση το υπόλοιπο του παιχνιδιού, στο τέλος του οποίου χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του, οι οποίοι αναγνώρισαν την προσπάθεια του Λουτσέσκου και των παικτών του στο σύνολο των έξι παιχνιδιών των προκριματικών του Champions League.

O Δικέφαλος του Βορρά μπήκε λοιπόν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, έκλεισε την Μπενφίκα στην περιοχή της και προηγήθηκε στο 13’, με τρομερή κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή: ο Πέλκας έδωσε δίπλα του στον Βιεϊρίνια, ο οποίος με το εξωτερικό φάλτσο έστειλε την μπάλα διαγώνια μέσα στην περιοχή, βρήκε στην κίνηση τον Μαουρίτσιο, ο οποίος γύρισε την μπάλα προς το κέντρο της μικρής περιοχής και ο Πρίγιοβιτς την έστειλε στα δίχτυα. Ακολούθησε ένα επτάλεπτο με πολύ γρήγορο ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν, αλλά στο 20’ η Μπενφίκα κέρδισε κόρνερ και στην εκτέλεση ο Ζαρντέλ ξέφυγε από τον Βαρέλα και προ του πολύ κοντύτερού του Βιεϊρίνια πήρε την κεφαλιά για το 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, σε ένα κακό γύρισμα προς αυτόν ο Πασχαλάκης έδειξε υπερβάλλον ζήλο προσπαθώντας να αποσοβήσει το κόρνερ, πρόλαβε την μπάλα αλλά του ξέφυγε και αναγκάστηκε στη συνέχεια να κάνει πέναλτι στον Σέρβι που είχε ακολουθήσει την φάση και πήρε την μπάλα. Ο Σάλβιο εκτέλεσε εύστοχα και η Μπενφίκα βρέθηκε στο 2-1. Στο 35’ κι ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ανασυνταχθεί και η Μπενφίκα είχε το κέντρο και τον έλεγχο, ο Βλαχοδήμος επέδειξε τα αντανακλαστικά του στην απόκρουση της κεφαλιάς του Μάτος από την εκτέλεση φάουλ του Πέλκα και στο 40’, σε μια επίθεση της Μπενφίκα και με την άμυνα του ΠΑΟΚ πλήρως αποδιοργανωμένη, ο Γκριμάλντο επέμεινε, η μπάλα έφτασε στον Πίζι, ο οποίος σούταρε από το ημικύκλιο και έκανε το 3-1.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Μπενφίκα όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Βαρέλα κρατούσε τον Ζαρντέλ για να μην του ξεφύγει και πάλι. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Σάλβιο, με το ίδιο αποτέλεσμα, 4-1. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να προσπαθεί να βρει ένα γκολ, δεν τα κατάφερε, έχασε και τον Μάτος εν όψει πρεμιέρας του Europa League, καθώς στο 76’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63’ Σάχοφ), Μαουρίτσιο, Πέλκας, Ελ Καντουρί (75’ Ακπόμ), Λημνιός (46’ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέισα, Ντίας, Σέρβι, Σεφέροβιτς, Σάλβιο (63’ Σαμέδο), Πίζι (75’ Ζίφκοβιτς), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Γκέντσον.