Ταλαιπωρήθηκε αλλά προκρίθηκε ο Ολυμπιακός - Free Sunday
Ταλαιπωρήθηκε αλλά προκρίθηκε ο Ολυμπιακός

Ταλαιπωρήθηκε αλλά προκρίθηκε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και ταλαιπωρήθηκε πολύ από την Μπέρνλι, όμως κατάφερε να υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου αγώνα, έδιωξε το άγχος με το ωραίο γκολ του Ποντένσε στο 83’ και με το τελικό 1-1 έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League, μετά τον ΠΑΟΚ.

Ήταν μόλις η δεύτερη φορά σε 14 αγώνες που ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε την Αγγλία χωρίς να ηττηθεί.

 Μετά από ένα χλιαρό ξεκίνημα στην αναμέτρηση η Μπέρνλι άρχισε να αυξάνει την πίεσή της, απειλώντας κυρίως από τα στημένα, ενώ ο Ολυμπιακός βρήκε αρκετές φάσεις στην αντεπίθεση, έχοντας γρήγορη ανάπτυξη, όπως στο 5’, όταν ο Ποντένσε έκανε ενέργεια μετά την μπαλιά του Φορτούνη αλλά καθυστέρησε και η ευκαιρία χάθηκε. Ο εξαιρετικός Ποντένσε έχασε άλλες δύο ευκαιρίες στην κόντρα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την Μπέρνλι βέβαια να έχεις τις μεγάλες ευκαιρίες, τις οποίες σπατάλησε ο Βογκς αλλά και ο Μπαρνς.

Με άλλη μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Βογκς ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, για να ακολουθήσει ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός πελάγωσε στο γήπεδο και η Μπέρνλι είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια της, έβγαζε φάσεις και τις έχανε, ακόμα και μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία, όπως στη φάση του 56’. Μετά το πρώτο 20λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου η πίεση της Μπέρνλι δεν συνέχισε να αποδίδει φάσεις με την ίδια ευκολία και συνέπεια, έχασε και πάλι βέβαια απίθανες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ανάσανε και τελικά ήταν εκείνος που βρήκε το γκολ, όταν έβγαλε την αντεπίθεση, ο Φορτούνης βρήκε στην περιοχή τον Ποντένσε, ο οποίος απέφυγε εντυπωσιακά τον Μι και κεραυνοβόλησε τον Χίτον για το 1-0.  

Ένα γκολ σε καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού, αφού ήταν προφανές πως η Μπέρνλι θα έφτανε στο γκολ, όπως έγινε τρία λεπτά αργότερα με τον Βίντρα, ωστόσο πλέον ήταν πολύ αργά γι’ αυτήν, ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στην ιστορία του απέκλεισε αγγλική ομάδα, την 7η της περσινής Premier League.

Μπέρνλι: Χίτον, Τέιλορ, Μι, Βόγκς, Μπαρνς (65' Βίντρα), Χέντρικ, Γουέστγουντ, Λένον (75' Κορκ), Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Μακνίλ (75' Γουντ).

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88' Τοροσίδης), Ποντένσε (94' (Σισέ), Γκερέρο (71' Χασάν).