Έσβησε το -6 ο Παναθηναϊκός, 3-1 τη Λαμία - Free Sunday
Έσβησε το -6 ο Παναθηναϊκός, 3-1 τη Λαμία

Έσβησε το -6 ο Παναθηναϊκός, 3-1 τη Λαμία

Στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε τα θετικά μηνύματα που έστειλε στην πρεμιέρα, νίκησε με 3-1 την Λαμία και έκανε το «δύο στα δύο», με την βαθμολογία του να… μηδενίζεται, εφόσον ξεκίνησε με –6 βαθμούς λόγω τιμωρίας τη σεζόν.

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν περίπου 10.000 οπαδοί και σε μια σουίτα ήταν και ο υποψήφιος επενδυτής Πιενγκπονσάντ. Ακούστηκαν πολλά συνθήματα κατά του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά και κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, όπως και κατά του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος φέρεται να συμμετέχει, ή να βρίσκεται πίσω από το σχήμα του Ταϊλανδού επενδυτή.

Αυτά με το… άρρωστο διοικητικό σκέλος του Παναθηναϊκού, γιατί μέσα στο γήπεδο η ομάδα έβγαλε υγεία και τη δουλειά που έχει γίνει στην προετοιμασία. Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο 15’ να προηγηθεί χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα, όταν ο Μελισσάς έκανε λάθος πάσα έξω από την περιοχή του και έδωσε στον Μουνιέ, ο οποίος έκανε την κίνηση και πάτησε για τον Μπουζούκη, το σουτ του οποίου άλλαξε πορεία από την κόντρα του Αναστασιάδη και κατέληξε στα δίχτυα του Μελισσά.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα που απέκτησε, σταδιακά η Λαμία πήρε τα μέτρα του, ανέλαβε τον έλεγχο και άρχισε να απειλεί, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 36’, από εκτέλεση κόρνερ με κοντινή πάσα και στη συνέχεια σέντρα, με τον Αντέτζο να κάνει την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και να σκοράρει εύκολα με κεφαλιά, αφού κανείς δεν τον είχε ακολουθήσει.

Στο ημίχρονο ο Γιώργος Δώνης έκανε την παρέμβασή του, αφαιρώντας έναν κεντρικό αμυντικό και προσθέτοντας έναν μέσο στη διάταξη της ομάδας του, ενώ σε επίπεδο προσώπων οι Καμπετσής και Γιόχανσον πήραν την θέση των Πούγγουρα και Κουλιμπαλί. Συνεπώς ο Παναθηναϊκός είχε πλέον σέντερ φορ που… ξέρει τη θέση, τον Καμπετσή, με τον Μουνιέ να επιστρέφει στα γνώριμά του πεδία δράσης, αλλά να μην καταφέρνει να ξεφύγει από τη μετριότητα, οπότε στο 57’ έδωσε τη θέση του στον Εμμανουηλίδη. Το αποτέλεσμα ήταν ο Παναθηναϊκός να ανακτήσει τον έλεγχο του κέντρου χάρη και στην μεγάλη άνοδο του Κουρμπέλη, να αρχίσει να μεταφέρει το παιχνίδι έξω από την περιοχή της Λαμίας αλλά να μην καταφέρνει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Κάτι που άλλαξε στο 70’, όταν ο Παναθηναϊκός γύρισε εξαιρετικά την μπάλα γύρω και μέσα στην περιοχή της Λαμίας, ο Καμπετσής τραβήχτηκε και βρήκε με κάθετη στην περιοχή τον Εμμανουηλίδη, ο οποίος γύρισε και με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-1. Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και στο 87’ έφτασε και στο 3-1 με εκτέλεση πέναλτι του Κουρμπέλη και το οποίο κέρδισε ο Χατζηγιοβάννης μετά από ωραία προσπάθεια και ανατροπή. Ήθελε μάλιστα και να το εκτελέσει και έδειξε… χολωμένος από την απόφαση του πάγκου να το εκτελέσει ο Κουρμπέλης. Μικρός είναι, θα μάθει…

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας (46’ Καμπετσής), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί (46’ Γιόχανσον), Κουρμπέλης, Στάικος, Ινσούα, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ (57’ Εμμανουηλίδης).

Λαμία: Μελισσάς, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος (73’ Τσούκαλος), Μπλάζιτς, Δημούτσος (73’ Οσμάν), Βάντερσον, Καραγκούνης (56’ Μπουλούλης), Έπσταϊν, Μπαράλες.