Νίκη επί της Σερβίας για βέβαιη πρόκριση στο Παγκόσμιο κύπελλο - Free Sunday
Νίκη επί της Σερβίας για βέβαιη πρόκριση στο Παγκόσμιο κύπελλο

Νίκη επί της Σερβίας για βέβαιη πρόκριση στο Παγκόσμιο κύπελλο

Τη νίκη η οποία θα της εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει σήμερα, η εθνική μπάσκετ εναντίον της Σερβίας, στις 9 το βράδυ στο Ηράκλειο.

Η Εθνική έχει έξι νίκες, όσες και η Γερμανία, ενώ η Σερβία έχει 4 νίκες και δύο ήττες και απειλείται από το Ισραήλ που έχει τρεις νίκες και τρεις ήττες.

Στις τελευταίες θέσεις του ομίλου με 2 νίκες και 4 ήττες είναι Εσθονία και Γεωργία, την οποία προπονούν Ηλίας Ζούρος και Γιώργος Λημνιάτης και θα αντιμετωπίσει η Εθνική την Κυριακή.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν έχει στη διάθεση του, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ η Σερβία δεν έχει τους Γιόκιτς, Τεόντοσιτς και Μαριάνοβιτς αλλά στη 12αδα είναι ο Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού.

Η 12αδα της Εθνικής είναι: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Παπανικολάου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης και Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει στην 12αδα τους Νεμάνια Μπιέλιτσα, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σακραμέντο Κινγκς), Νίκολα Κάλινιτς (Φενέρμπαχτσε), Στέφαν Γιόβιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς (Μπάγερν), Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Τζιανγκσού Ντράγκονς), Νεμάνια Νέντοβιτς (Αρμάνι Μιλάνο), Μάρκο Σιμόνοβιτς (Ζενίτ), Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς (Μάλαγα), Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός), Βασίλιε Μίτσιτς (Αναντολού Εφές), Στέβαν Γέλοβατς (Μπάμπεργκ), Αλέκσα Αβράμοβιτς (Βαρέζε), Ούρος Λούκοβιτς (Μόρναρ).

Στα άλλα δύο παιχνίδια του 12ου ομίλου, παίζουν Εσθονία-Γερμανία στις 19:00 και Ισραήλ-Γεωργία στις 20:00