Αποφασισμένη Τσέλσι, 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα - Free Sunday
Αποφασισμένη Τσέλσι, 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Αποφασισμένη Τσέλσι, 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

H Τσέλσι παρατάχθηκε στην Τούμπα με στόχο να δείξει ότι θα «καθαρίσει» εύκολα και γρήγορά την παρουσία της στην επόμενη φάση του Europa League και το κατάφερε με άνεση, κερδίζοντας με 1-0 τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι το οποίο ήλεγξε απόλυτα.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι παρέταξε την Τσέλσι με… κανονική ενδεκάδα και η ομάδα του πρέσαρε ασφυκτικά τον ΠΑΟΚ, αφήνοντάς του ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν νωρίς, μόλις στο 7’, όταν σε φάση που ξεκίνησε από την άμυνα άλλαξαν τρεις φορές γρήγορα την μπάλα στον χώρο του κέντρου, δημιουργώντας με άνεση τον χώρο που χρειάστηκε ο Μπάρκλεϊ για να τρέξει την μπάλα μέχρι λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, όπου πάσαρε στον Γουίλιαν που ακολουθούσε και ο αμαρκάριστος Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ με πλασέ στο οποίο δεν αντέδρασε αποτελεσματικά ο Πασχαλάκης. Όπως δεν είχε αντιδράσει αποτελεσματικά ο Βιεϊρίνια, που βγήκε πάνω στον Μπάρκλεϊ, απέτυχε να τον κόψει και ο Γουίλιαν έμεινε χωρίς αντίπαλό.

Όλο το πρώτο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την Τσέλσι να έχει την μπάλα και να δημιουργεί με συνέπεια επικίνδυνες καταστάσεις, συνήθως με τον Μάρκος Αλόνσο, ενώ όποτε την έχανε αμέσως ο παίκτης του ΠΑΟΚ που είχε την κατοχή περικυκλωνόταν από κίτρινες φωσφοριζέ φανέλες και η Τσέλσι ανακτούσε την κατοχή. Ο Πασχαλάκης είχε καλές αντιδράσεις στις πλην του γκολ ευκαιρίες της Τσέλσι στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στον Μοράτα, τον οποίο δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει στο ένας εναντίον ενός ούτε ο Χατσερίντι αλλά ούτε και ο Βαρέλα.

Θα έπρεπε να καταλογιστεί ένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ όταν ο Μπάρκλεϊ έριξε τον Μαουρίτσιο στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ωστόσο δύσκολα θα άλλαζε την εικόνα της αναμέτρησης ή την τελική έκβασή της. Μια εικόνα που συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά ότι πλέον οι περισσότερες ευκαιρίες της Τσέλσι προέρχονταν από τον Πέδρο.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο μήπως κλέψει κάτι από το παιχνίδι, έκανε τα… δύο πρώτα σουτ του στο παιχνίδι, αλλά ως εκεί, η Τσέλσι έφτασε σε μια δίκαιη νίκη με το «φτωχό», δεδομένης της εικόνας του αγώνα, 1-0. Σε αυτά τα παιχνίδια ο «μικρός» ελπίζει να βρει τον «μεγάλο»… μπόσικο, χαλαρό και να έχει τη σκέψη του αλλού. Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ η Τσέλσι κατέβηκε στην Τούμπα αποφασισμένη να φύγει με τη νίκη.  

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Χατσερίντι, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Σάχοβ (69' Πρίγιοβιτς), Λέο Ζαμπά (82' Μπίσεσβαρ), Πέλκας (62' Ουάρντα), Ελ Καντουρί.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Τζαπακόστα, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο (66' Αθπιλικουέτα), Ζορζίνιο (65' Φάμπρεγας), Kαντέ, Μπάρκλεϊ, Πέδρο, Γουίλιαν, Μοράτα (80' Ζιρού).