Κράτησε μέχρι το τέλος το 0-0 κόντρα στην ανώτερη Μπέτις ο Ολυμπιακός - Free Sunday
Κράτησε μέχρι το τέλος το 0-0 κόντρα στην ανώτερη Μπέτις ο Ολυμπιακός

Κράτησε μέχρι το τέλος το 0-0 κόντρα στην ανώτερη Μπέτις ο Ολυμπιακός

Σε ένα παιχνίδι που του στράβωσε από την αρχή, καθώς δεν του βγήκε το πλάνο αντιμετώπισης του αντιπάλου, απέναντι στην ανώτερη Μπέτις ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει έναν βαθμό στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa League καθώς κράτησε το 0-0 μέχρι το τέλος.

Η Μπέτις υπερείχε αριθμητικά όσο και ποιοτικά στο κέντρο του γηπέδου, με συνέπεια να έχει εξαρχής σε συντριπτικά ποσοστά την κατοχή της μπάλας, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό σε παθητικό ρόλο, να κρατάει στην άμυνα και να ελπίζει σε κάποια αντεπίθεση. Οι Ισπανοί γύριζαν διαρκώς την μπάλα, με μεγάλη υπομονή και ανεβάζοντας ολοένα και περισσότερους παίκτες στην επίθεση, ωστόσο από την άλλη πλευρά αδυνατούσαν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού, οπότε το αποτέλεσμα ήταν ένα αρκετά αργό και μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Στην καλύτερη φάση της Μπέτις στο πρώτο ημίχρονο ο Τσιμίκας με τρομερό τάκλιν πρόλαβε οριακά τον Μορόν, τον οποίο έβγαλε τετ-α-τετ η πάσα του Χοακίν, ενώ στο 35’ ο Μαρτίνς απέσυρε τον Μπουχαλάκη, ο οποίος είχε ήδη δεχτεί κίτρινη κάρτα, του ήταν αδύνατο να παρακολουθήσει και να ανακόψει τις εναλλαγές μπάλας και τις κινήσεις των Ισπανών μέσων και ήταν πολύ πιθανό να δεχτεί και δεύτερη, περνώντας στη θέση του τον Νάτχο.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερη μέχρι τότε ευκαιρία της αναμέτρησης, όταν στο 41’ ο Φορτούνης κυνήγησε μια φάση που έδειχνε χαμένη και εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αντιπάλου του για να τρέξει με την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή, να βγάλει στον σωστό χρόνο και χώρο στον Ποντένσε, ο οποίος έφερε την μπάλα στο αριστερό και πλάσαρε, ο Ρόμπλες απέκρουσε και στην επαναφορά ο Χασάν δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το σώμα του και έστειλε την μπάλα άουτ με τον Ρόμπλες εξουδετερωμένο.

Με ευκαιρία του Ολυμπιακού ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, την οποία σπατάλησε ο Φετφατζίδης, και ακολούθως ο αγώνας επέστρεψε στην προηγούμενη μορφή του, με την Μπέτις να γυρνάει διαρκώς την μπάλα και να ψάχνει τη στιγμή της. Αυτή δεν ήρθε στο 55’ όταν ο Τέγιο ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Ελαμπντελαουί, ούτε στο 61’ όταν ο Γιαννιώτης δεν επέτρεψε στον Λεόν να εκμεταλλευτεί το λάθος του Βούκοβιτς. Έδειξε όμως να έρχεται όταν ο Τσιμίκας αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη και αποχώρησε στο 73’, με τον Ολυμπιακό να περνάει δύσκολες στιγμές και από αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στο υπόλοιπο του αγώνα, ιδίως μετά την είσοδο του Σανάμπρια, ενώ αντιθέτως η είσοδος του Κανάλες βοήθησε τον Ολυμπιακό καθώς όλες οι τελικές του επιλογές ήταν λάθος.

Με τη βοήθεια του κόσμου του, όμως, ο Ολυμπιακός άντεξε μέχρι το τέλος, αποφεύγοντας μια ήττα που πιθανώς να αποδεικνυόταν καταδικαστική για την πορεία του στον όμιλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης (35' Νάτχο), Φετφατζίδης (71' Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε (80' Τοροσίδης), Φορτούνης, Χασάν.

ΜΠΕΤΙΣ: Ρόμπλες, Μαντί, Χάβι Γκαρσία, Σίδνεϊ, Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83' Ινούι), Λεόν (72' Κανάλες), Τέγιο, Χοακίν (80' Σανάμπρια), Μορόν.