Ελληνοκύπριος πέταξε τη μπανάνα στον Ομπεμαγιανγκ της Άρσεναλ - Free Sunday
Ελληνοκύπριος πέταξε τη μπανάνα στον Ομπεμαγιανγκ της Άρσεναλ

Ελληνοκύπριος πέταξε τη μπανάνα στον Ομπεμαγιανγκ της Άρσεναλ

Ένας 57χρονος ελληνοκύπριος οδηγός φορτηγού είναι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun, ο οπαδός της Τότεναμ, ο οποίος πέταξε μπανάνα στον ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, Ομπεμεγιάνγκ, ενώ πανηγύριζε γκολ της ομάδας του, κατά των πετεινών.

«Ο Ομπαμεγιάνγκ ήρθε στους οπαδούς σε απόσταση 10 μέτρων και άρχισε να κουνάει το κεφάλι και να μας χειροκροτάει. Χωρίς να το σκεφτώ, πήρα τη μπανάνα από το πάτωμα και την πέταξα στην άκρη του αγωνιστικού χώρου. Δεν την πέταξα σε κάποιον παίχτη. Το έχω ήδη μετανιώσει», είπε ο Αβέροφ Παντελή, στον οποίο έχει ήδη απαγορεύσει την είσοδο η Τότεναμ, ενώ έχει κληθεί και στην αστυνομία να δώσει εξηγήσεις με την κατηγορία του ρατσισμού.

Μιλώντας στην Sun, ο Παντελή υποστήριξε ότι πέταξε τη μπανάνα όταν την είδε μπροστά του αφού την άφησε ένα παιδί χωρίς να σκεφτεί ότι υπάρχουν ρατσιστικά υπονοούμενα στην πράξη του.

«Δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι Ελληνοκύπριος. Δεν είμαι ρατσιστής 100%. Ορκίζομαι στις ζωές των παιδιών μου ότι δεν είμαι τέτοιος τύπος» δήλωσε ο 57χρονος.Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη «αν προσέβαλα κάποιον από τις δύο ομάδες, ειδικά από την Τότεναμ. Ήταν τρελό αυτό που έκανα και δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν».