Στα ημιτελικά του τουρνουά της Μελβούρνης ο Τσιτσιπάς - Free Sunday
Στα ημιτελικά του τουρνουά της Μελβούρνης ο Τσιτσιπάς

Στα ημιτελικά του τουρνουά της Μελβούρνης ο Τσιτσιπάς

Στα ημιτελικά του τουρνουά της Μελβούρνης, που συμπεριλαμβάνεται στα Grand slam του τένις, πέρασε ο 21χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μετά από μάχη 3 ωρών και 15 λεπτών επικράτησε με 3-1 σετ του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Στον ημιτελικό που θα γίνει μεθαύριο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ναδάλ-Τιαφό.

Στο πρώτο γκέιμ ο Αγκούτ έκανε το μπρέικ και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 4-2. Στο 8ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ισοφαρίσει (4-4) και προηγήθηκε με 5-4, ο Ισπανός ισοφάρισε σε 5-5, αλλά ο Τσιτσιπάς πήρε το σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ, ο Ισπανός πήρε προβάδισμα με 2-1 γκέιμς και το διατήρησε ως το τέλος.

Στο τρίτο σετ και πάλι ο Ισπανός έκανε το μπρέικ καθώς προηγήθηκε με 4-2 γκέιμς αλλά ο Τσιτσιπας ισοφάρισε στο 8ο γκέιμ και προηγήθηκε στο ένατο (4-5), αλλά ο Αγκουτ ισοφάρισε στο δέκατο. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέηκ, όπου κέρδισε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε και το τέταρτο σετ.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να παραμείνω συγκεντρωμένος και να προετοιμαστώ για το ματς με τον μικρό πανικό που γινόταν στα social media. Χαίρομαι πολύ που έπαιξα καλά σήμερα γιατί απέδειξα ότι επηρεάστηκα ελάχιστα από την μεγάλη επιτυχία», δήλωσε μετά τη νίκη ενώ κάλεσε τους φιλάθλους να γίνουν συνδρομητές στο κανάλι του στο youtube κάνοντας το κοινό ένα ξεσπάσει σε γέλια.«Η πλατφόρμα του youtube με χαλαρώνει, βρίσκω έμπνευση, επικοινωνώ με τους φιλάθλους», είπε ο νεαρός Έλληνας τενίστας.

«Απίστευτος ο Τσιτσιπάς. Συγχαρητήρια για την τεράστια επιτυχία, μας έδωσες πολύ μεγάλη χαρά @StefTsitsipas, ευχαριστούμε!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.