Το όνειρο του Στέφανου που έγινε πραγματικότητα - Free Sunday
Το όνειρο του Στέφανου που έγινε πραγματικότητα

Το όνειρο του Στέφανου που έγινε πραγματικότητα

Ο μόλις 20 χρονών Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε την εβδομάδα αυτή την καλύτερη αγωνιστική εμφάνιση της ζωής του, κάνοντας τα όνειρά του πραγματικότητα και γράφοντας ιστορία για τα ελληνικά χρώματα. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον πολύ ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη του τένις μετά την πορεία του Στέφανου στο Αυστραλιανό Όπεν, όπου κατάφερε να κερδίσει σπουδαίους αθλητές, με αποκορύφωμα τη νίκη του απέναντι στον «βασιλιά» του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ. Όπως ο ίδιος δήλωσε μετά την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση: «Είναι μια νίκη-ορόσημο, ας πούμε ένα πολύ καλό πρώτο βήμα, προς κάτι μεγαλύτερο. Είμαι πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Νιώθω αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στα προημιτελικά και ανυπομονώ να έρθει αυτή η στιγμή».

Και βέβαια η πορεία του συνεχίστηκε, αφού ούτε ο Ισπανός Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ κατάφερε να του σταθεί εμπόδιο, καθώς τον κέρδισε με σκορ 3-1 [7-5, 4-6, 6-4, 7-6(2)], εξασφαλίζοντας πρώτος το εισιτήριο για την ημιτελική φάση, όπου αναμετρήθηκε για μία θέση στον τελικό με τον κάτοχο 17 τίτλων Grand Slam Ραφαέλ Ναδάλ. Στη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα στο κεντρικό γήπεδο του Αυστραλιανού Όπεν, το Rod Laver Arena, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Νιώθω πως βρίσκομαι σε παραμύθι! Δεν το νιώθω, απλά ζω το όνειρο. Ζω αυτό για το οποίο έχω δουλέψει σκληρά. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος, αλλά όχι υπερβολικά, γιατί γνωρίζω πως έχω δουλέψει σκληρά για να βρεθώ εδώ, στα ημιτελικά ενός Grand Slam».

Και μετά από αυτή την ήδη εκπληκτική πορεία όλοι αναμέναμε με μεγάλη αγωνία να δούμε αν ο Στέφανος θα κάνει το θαύμα νικώντας τον Ναδάλ (από τον οποίο έχει ηττηθεί στις δύο έως τώρα αναμετρήσεις τους – Canandian Masters και Barcelona) και αν θα πετύχει να επικρατήσει του Ισπανού αυτή την τρίτη και φαρμακερή φορά.

Δυστυχώς, όμως, ο μεγάλος του αντίπαλος ήταν πολύ υποψιασμένος και είχε υπολογίσει καλά το παιχνίδι του Στέφανου, μην αφήνοντάς του κανένα περιθώριο και επικρατώντας με 3-0 σετ (6-2, 6-4, 6-0). Έτσι, λοιπόν, τελείωσε η θριαμβευτική πορεία του στην Αυστραλία, στην οποία είχε συμπαραστάτες τους πολυπληθείς ομογενείς μας, που δημιούργησαν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που θύμιζε Ελλάδα. Στην Ελλάδα τώρα, για πρώτη φορά τόσος κόσμος παρακολούθησε με τόσο ενδιαφέρον αγώνες τένις και έζησε δυνατές συγκινήσεις μαζί με τον πρωταθλητή μας. Το κέρδος είναι πολλαπλό, για την προβολή της χώρας, την ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά κυρίως για τις υποσχέσεις που άφησαν οι εμφανίσεις του Στέφανου για το μέλλον.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 20χρονος αθλητής μας από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης και μπορεί να μην έκανε την τεράστια υπέρβαση να βρεθεί από τόσο μικρή ηλικία στον τελικό ενός Grand Slam, αλλά θα φύγει από την Αυστραλία με ένα όχι ασήμαντο χρηματικό έπαθλο, καθώς η πορεία του μέχρι τα ημιτελικά τού εξασφάλισε το ποσό των 578.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά οι Φέντερερ, Τζόκοβιτς και άλλα τεράστια ονόματα του σύγχρονου τένις αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια στον Έλληνα πρωταθλητή. Ασχολίαστα δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τα λόγια του Τζον Μακ Ένρο, ο οποίος το βράδυ πριν από την αναμέτρηση του Στέφανου με τον Ναδάλ ερμήνευσε ένα τραγούδι και με τον ξεχωριστό δικό του χιουμοριστικό τρόπο σχολίασε τη νίκη του Στέφανου επί του «θεού» του τένις Ρότζερ Φέντερερ. Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και η Μαρία Σάκκαρη, που ήταν συμπαίκτρια του Στέφανου μία εβδομάδα πριν, στο Hopman Cup, και οι δυο τους πέτυχαν εκπληκτικές νίκες σε μονό και διπλό. Η Μαρία δήλωσε: «Είναι μάγος. Ο Στέφανος έχει γεννηθεί για να παίζει τένις. Έχει γεννηθεί για να είναι πρωταθλητής και για μένα δεν υπάρχει ταβάνι για τον Στέφανο. Είναι συγκινητικό αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες. Ούτε εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω, που ήμουν κοντά του πριν λίγες μέρες. Του εύχομαι να είναι γερός, δυνατός, και δεν θα αποκαλύψω τι πιστεύω γι’ αυτό το τουρνουά, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα κάνει πολύ μεγάλα πράγματα».

Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία να παρακολουθήσουμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς την πορεία του Στέφανου, ο οποίος φαίνεται να μην έχει όρια και να είναι έτοιμος να καταφέρει πολύ σπουδαία πράγματα, προσφέροντας σε όλους εμάς δυνατές συγκινήσεις.