Θρίαμβος του Ajax στην Μαδρίτη, εκθρόνισε την Βασίλισσα με 1-4 - Free Sunday
Θρίαμβος του Ajax στην Μαδρίτη, εκθρόνισε την Βασίλισσα με 1-4

Θρίαμβος του Ajax στην Μαδρίτη, εκθρόνισε την Βασίλισσα με 1-4

Ιστορική ήττα γράφτηκε  για την Real στην φάση των 16 του Champions League από τον φιλοξενούμενο Ajax  στο κατάμεστο Santiago Bernabeau με τελικό σκόρ 1-4.

Η βασίλισσα ήταν η νικήτρια της προηγούμενης αναμέτρησης με 2-1 εκτός έδρας έχοντας το προβάδισμα. Παρά το δυνατό ξεκίνημα με την πρώτη χαμένη ευκαιρία με το δοκάρι στο 4ο λεπτό από τον Varane για την οικοδέσποινα, η απάντηση δεν άργησε να έρθει με την πρώτη κόντρα επίθεση των Ολλανδών και τον  Hakim Ziyec , έπειτα  από πάσα του Dusan Tatic να γράφει το 0-1 για τον Ajax, σκοράροντας με υποδειγματικό πλασέ τον  Courtois , μόλις στο 7ο λεπτό. Το εφιαλτικό 20 λεπτό συνεχίστηκε για τους γηπεδούχους με την εντυπωσιακή assist  του Dusan Tatic που τρύπησε την άμυνα πασάροντας  στον Nadis Nares , ο οποίος πέτυχε το 0-2 στο 18΄.

Η Real εκτός από τους σαρωτικούς φιλοξενούμενους βρέθηκε με αντιμέτωπη με δύο  υποχρεωτικές αλλαγές μετά τους τραυματισμούς των Lucas Vasquez 29’β και Vinicius Junior 34’, για να μπουν οι Gareth Bale και Marco Assansion αντίστοιχα. Στο 42’ η προσπάθεια του Gareth Bale σταμάτησε στο δοκάρι.

Το ισοπεδωτικό ποδόσφαιρο του  Ayax είχε συνέχεια μετά το πρώτο ημίχρονο , όταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης  Dusan Tatic σημείωσε το 0-3 καθηλώνοντας το Santiago Bernabeau στο  62ο λεπτό και εξακολουθώντας την τρομέρη πορεία που έχει στο φετινό Champions League.

Η Real δεν μπόρεσε να αντιδράσει παρά την πρώτη καλά οργανωμένη ευκαιρία στο 70’ με το γκολ του Marco Asensio. Την καταδίκη της βασίλισσας έγραψε ο Lasse Schoene στο 72’ δίνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά στην ομάδα και σβήνοντας κάθε ελπίδα για την οικοδέσποινα.

Ο  απολαυστικός Ayax ήταν καθηλωτικός σε όλη διάρκεια του παιχνιδιού , προσφέροντας θέαμα στους χιλιάδες πιστούς οπαδούς που ακολούθησαν την ομάδα στην έδρα της πρωταθλήτριας Real  και δικαιώθηκαν. Σε αντίθεση , οι γηπεδούχοι που στάθηκαν άκρως απογοητευτικοί  και ανήμποροι να υπερασπιστούν τον τίτλο και επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα στην δυναμική της ομάδας και την φανερή απουσία των πρώην-ηγετών της Christianno Ronaldo και Zinedine Zidane.