Έτοιμοι για El Classico στο Indian Wells; - Free Sunday
Έτοιμοι για El Classico στο Indian Wells;

Έτοιμοι για El Classico στο Indian Wells;

Υπάρχει El classicο  και στο τένις; Δηλαδή κάτι σαν το Ρεάλ – Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, Λίβερπουλ – Μάντσεστερ στην Αγγλία ή βεβαίως Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός (στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ) στην Ελλάδα; 

Φυσικά και υπάρχει. Όταν συναντώνται οι δύο από τους τρεις κορυφαίους του σύγχρονου (αλλά και όλων των εποχών) παγκόσμιου τένις.

Οδεύοντας προς το τέλος της καριέρας τους έχουν καταφέρει, πρωταγωνιστώντας εδώ και μιάμιση δεκαετία, να βρεθούν αντιμέτωποι ούτε λίγο ούτε πολύ 38 φορές, καθεμιά από τις οποίες αποτελούσε ένα συγκλονιστικό ματς – συχνά τον τελικό! 

Χαρακτηριστικά αυτά του Wimblendon το 2008 και του Australian Open το 2009, που θεωρούνται πλέον ιστορικές αναμετρήσεις.

D1vDYhFWoAY3cCp

Η στιγμή λοιπόν που όλοι οι φίλοι του τένις περιμέναμε επιτέλους έφτασε.

Οι δύο ‘’θρύλοι’’ του τένις, Roger Federer και Rafael Nadal, θα αναμετρηθούν για 39η φορά μεταξύ τους και η αναμέτρηση  αυτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον ημιτελικό του Indian Wells στην Καλιφόρνια.

Κανένας αντίπαλος δεν κατάφερε να σταθεί εμπόδιο ούτε στον Roger αλλά ούτε και στον Rafa, που όπως φαίνεται βρίσκονται σε άριστη κατάσταση για τα δεδομένα τους.

Ο Federer χθες το βράδυ επικράτησε στον  Hubert Hurkacz με 6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 13 λεπτά , ενώ ο Nadal στον 7-6 (2), 7-6 (2) επί του  Karen Khachanov.

Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι ήταν πριν αρκετό καιρό στο ATP Master 1000 Shanghai στην Κίνα, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Federer με σκορ 6-4, 6-3.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να σημειώσουμε πως ενώ ο Nadal έχει το προβάδισμα στις νίκες έναντι του ‘’βασιλιά’’ (23-15), δεν έχει καταφέρει να τον κερδίσει από τον ημιτελικό του Australian Open το 2014 (αφού στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις μεταξύ τους νικητής έχει βγει ο Ελβετός).

Αναμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερη αγωνία να απολαύσουμε ένα ακόμα ‘’κλασικό΄΄ παιχνίδι για τους οπαδούς του τένις!