Σπουδαίο τενιστικό γεγονός στο Tatoi Tennis Club - Free Sunday
Σπουδαίο τενιστικό γεγονός στο Tatoi Tennis Club

Σπουδαίο τενιστικό γεγονός στο Tatoi Tennis Club

Μετά από αρκετά χρόνια και σε συνδυασμό με την άνοδο του ελληνικού τένις κατά την τελευταία περίοδο (μιλάμε φυσικά για τη φοβερή πορεία κυρίως του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη από το 2016 μέχρι σήμερα), έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη χώρα μας το Davis Cup της τρίτης κατηγορίας για το 2019. Η επιτροπή του Davis Cup και το συμβούλιο της ITF έκριναν τη χώρα μας και ειδικότερα το Tatoi Tennis Club κατάλληλο τόπο για να φιλοξενήσει μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε –για όσους δεν παρακολουθούν συχνά τένις, γιατί οι φανατικοί του φίλοι σίγουρα ήσασταν εκεί– πως στο ίδιο club, στο Τατόι, διοργανώθηκε και το Fed Cup γυναικών για το 2018, στο οποίο η χώρα μας είχε φοβερές επιτυχίες, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Σάκκαρη, που πρόσφερε και καταπληκτικό θέαμα στο κοινό.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όμως, καθένας από εμάς θα έχει μια νέα ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά, από κοντά, το νέο αστέρι του παγκόσμιου τένις, τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος θα τιμήσει τη χώρα μας με την παρουσία του και θα κληθεί να συνεργαστεί με τους Έλληνες συναθλητές του Μάρκο Καλοβελώνη, Μιχάλη Περβολαράκη, αλλά και με τον αδερφό του Πέτρο Τσιτσιπά.

Όπως έχει ανακοινωθεί, εθνικός προπονητής θα είναι ο Δημήτρης Χατζηνικολάου και αρχηγός της ελληνικής ομάδας ο πατέρας του Στέφανου, Απόστολος Τσιτσιπάς.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, κ. Σπύρος Ζαννιάς, είπε: «Εκφράζοντας ολόκληρη την οικογένεια του ελληνικού τένις, θέλω να ευχαριστήσω τη Διεθνή Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη της στην ΕΦΟΑ και είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση θα είναι άψογη. Δύο συνεχόμενα χρόνια αναλαμβάνουμε παγκόσμιες διοργανώσεις, γεγονός που πιστοποιεί την αγάπη και εκτίμηση προς την ΕΦΟΑ της διεθνούς οικογένειας του τένις. Άλλη μια φορά ο Γιάννης Μυτιληναίος φιλοξενεί γενναιόδωρα στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club τις εθνικές μας ομάδες. Η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά σηματοδοτεί την άνοδο της Εθνικής μας και μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020».

Οι χώρες που θα φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα για το σημαντικό αυτό γεγονός θα είναι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η Εσθονία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, το Μαυροβούνιο και η Πολωνία.

Όπως μέχρι στιγμής γνωρίζουμε, οι ημερομηνίες που έχουν οριστεί για τη διεξαγωγή των αγώνων είναι η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένετε για να σας ενημερώσουμε για τις ακριβείς ημερομηνίες και την προπώληση των εισιτηρίων.