ΟΑΚΑ: Οριστική η διακοπή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός - Free Sunday
ΟΑΚΑ: Οριστική η διακοπή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

ΟΑΚΑ: Οριστική η διακοπή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Οριστική διακοπή στο ντέρμπι «αιωνίων» αποφάσισε ο Γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης, Μάρκο Φριτς. Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είχε διακοπεί στο 69΄10΄΄, μετά την είσοδο οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Αυτό είχε συμβεί για δεύτερη φορά, καθώς στο 5ο λεπτό «πράσινοι» οπαδοί κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο και χτύπησαν τον γυμναστή του Ολυμπιακού, όπως ανέφεραν οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που μετέδιδε την αναμέτρηση.

Μετά την πάροδο περίπου 40 λεπτών ο διαιτητής και οι αξιωματούχοι της αναμέτρησης βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, είδαν ότι δεν είχε υπάρξει η πλήρης εκκένωση που ζήτησαν και αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα, καθώς ο Φριτς έκρινε ότι οι επικρατούσες συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε εκείνο το σημείο του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Γκερέρο (53`), αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αφαίρεσης 3 βαθμών για τη διακοπή συν 3 για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο, αν σημειώθηκαν βιαιοπραγίες.

Οι ομάδες δεν είχαν καν «ζεσταθεί», όταν το παιχνίδι διακόπηκε στο 5ο λεπτό από εισβολή οπαδών του Παναθηναϊκού, που κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο και βιαιοπράγησαν εναντίον του γυμναστή του Ολυμπιακού, Μουρίκη.

Στο διάστημα που παίχθηκε ποδόσφαιρο, το παιχνίδι ήταν ωραίο και αντάξιο των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και είχε άλλες δύο καλές στιγμές με τον Φορτούνη, στο 35΄ και στο 38΄, ενώ στο 45΄+8 ο Γκερέρο έφυγε πίσω από τη σέντρα και τελείωσε τη φάση με σουτ από το ύψος της περιοχής που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Διούδης.

Στο 45΄+13 ο Ποντένσε βρήκε τον Φορτούνη (ήταν οριακά εκτεθειμένος), εκείνος πέρασε και τον Διούδη και σούταρε με το αριστερό, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, σε ένα «χορταστικό» πρώτο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Ποντένσε στο 51΄, όταν η «λόμπα» με το αριστερό έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, αλλά άνοιξαν το σκορ στο 53΄, όταν ο Κούτρης σέντραρε στον Γκερέρο, που με δυνατό άλμα και καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Διούδη.

Μετά το 0-1 ο Ολυμπιακός κατέβασε το ρυθμό αλλά συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, που διακόπηκε για δεύτερη (και οριστική) φορά στο 69΄10΄΄, από νέα εισβολή οπαδών του Παναθηναϊκού. Αυτή τη φορά ο Γερμανός διαιτητής και οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν οι γηπεδούχοι.

Οι συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου (61’ Άλτμαν), Γιόχανσον, Κάτσε, Κουρμπέλης, Δώνης (59’ Χατζηγιοβάνης), Ινσούα, Μπουζούκης, Μακέντα. 

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ομάρ, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Γκερέρο. 
Διαιτητής: Μάρκο Φριτς (Γερμανία)

πηγή: naftemporiki.gr