Νέα βαριά ποινή για τον Παναθηναϊκό μετά τα επεισόδια και την διακοπή στο ΟΑΚΑ - Free Sunday
Νέα βαριά ποινή για τον Παναθηναϊκό μετά τα επεισόδια και την διακοπή στο ΟΑΚΑ

Νέα βαριά ποινή για τον Παναθηναϊκό μετά τα επεισόδια και την διακοπή στο ΟΑΚΑ

Ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών αναμένεται να επιβληθεί στον Παναθηναϊκό για τη διακοπή του χθεσινού αγώνα στο ΟΑΚΑ όμως οι Πράσινοι απειλούνται υπό προϋποθέσεις και με αφαίρεση επιπλέον τριών βαθμών.
Συγκεκριμένα:
Οι «πράσινοι» αναμένεται να θεωρηθούν υπαίτιοι της οριστικής διακοπής του αγώνα με τον Ολυμπιακό, γεγονός που σημαίνει ότι βάσει του Άρθρου 21 του ΚΑΠ, θα του αφαιρεθούν 3 βαθμοί, θα του επιβληθεί ένα πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ και το ματς θα κατακυρωθεί στον Ολυμπιακό.Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απειλείται με επιπλέον ποινές για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και πάντα ανάλογα με το τι έχουν γράψει στις εκθέσεις τους οι παρατηρητές του αγώνα και η Αστυνομία. Η «κακή ημέρα» είχε φανεί από την αρχή του αγώνα όταν περίπου στο 5ο λεπτό του αγώνα χούλιγκαν του Παναθηναϊκού μπήκαν στο γήπεδο και έφτασαν μέχρι τον πάγκο των φροντιστών του Ολυμπιακού. Όπως κατήγγειλε, μάλιστα, η πλευρά του Ολυμπιακού ένας από τους εισβολείς είχε στα χέρια του και μαχαίρι.

 

Η πρώτη εισβολή αντιμετωπίστηκε από τον Γερμανό διαιτητή του ντέρμπι με μια δεκάλεπτη διακοπή της αναμέτρησης μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.Η ένταση, όμως, παρέμενε καθώς στο ημίχρονο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαψαν πανό του Ολυμπιακού.

Μετά το γκολ του Γκερέρο, σημειώθηκαν επεισόδια έξω από τη θύρα των οργανωμένων του Παναθηναϊκού με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μολότοφ που πετούσαν οι χούλιγκαν.

Στη συνέχεια μια ομάδα οπαδών μπήκε στο γήπεδο - για δεύτερη φορά - με τον Γερμανό διαιτητή Φριτς να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Όταν επέστρεψε 35 λεπτά αργότερα στον αγωνιστικό χώρο για μια δίλεπτη επιθεώρηση, αποφάσισε την οριστική διακοπή.