Πολιτικό χρώμα στον τελικό του Europa League - Free Sunday
Πολιτικό χρώμα στον τελικό του Europa League

Πολιτικό χρώμα στον τελικό του Europa League

Χωρίς τον Αρμένιο, Χένρικ Μικιταριάν θα παραταχθεί η Αρσεναλ στον σημερινό τελικό του Europa League, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο η Αρμενία βρίσκεται σε χρόνια διαμάχη για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Φυσικά είναι μεγάλη απώλεια για εμάς, είμαστε πολύ λυπημένοι, αλλά είναι ενα πολιτικό ζήτημα και δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Είμαστε λυπημένοι αλλά πρέπει να κερδίσουμε και γι' αυτόν», είπε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Στο στρατόπεδο της Τσέλσι, καταγράφεται αισιοδοξία ότι στο τέλος της ημέρας οι «μπλε» θα πανηγυρίσουν ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η Τσέλσι έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Champions League της νέας περιόδου ενώ Άρσεναλ θα παίξει και αυτή στο Champions League αν κατακτήσει το Europa League.

Παρότι όμως είναι ένας μεγάλος τελικός το χωρητικότητας 69.000 θεατών Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, δεν θα είναι κατάμεστο καθώς οι δύο ομάδες του Λονδίνου επέστρεψαν χιλιάδες εισιτήρια στην UEFA, καθώς οπαδοί τους αδυνατούν να ταξιδέψουν στο Μπακού, λόγω του κόστους του ταξιδιού σε συνδυασμό με τη μικρή διαθεσιμότητα στις πτήσεις.