"Follow the River” αύριο 16 Ιουνίου 2019 στα Τρίκαλα - Free Sunday
"Follow the River” αύριο 16 Ιουνίου 2019 στα Τρίκαλα
Ο θεσμός F.R.CUP για το 2019 περιλαμβάνει τις πόλεις των Τρικάλων, Έδεσσας και Άρτας, ενώ για το 2020 θα συμμετέχουν 6 έως 8 πόλεις που διατρέχονται από ποτάμια. 

"Follow the River” αύριο 16 Ιουνίου 2019 στα Τρίκαλα

Ένας νέος μεγάλος θεσμός αγώνων δρόμου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας είναι γεγονός.

Πρόκειται για τους αγώνες δρόμου σε επίπεδο Κυπέλου Ελλάδος με την επωνυμία Follow the River Cup” όπου οι διακριθέντες συμμετέχοντες αθλητές θα επιβραβεύονται με ανάλογες διακρίσεις στο τέλος των αγώνων.

Η Ελλάδα έχει την ευλογία να διασχίζεται από δεκάδες πανέμορφα ποτάμια ποικίλου μεγέθους, μορφής και κάλους. Η φυσική αυτή ομορφιά που προσφέρει απλόχερα η φύση στην χωρά μας αποτελεί αναμφίβολα ενα ιδιαίτερα ισχυρό όπλο για την προβολή των πόλεων που διασχίζονται από αυτά και την ανάπτυξη του θεματικού τους τουρισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόταση του DIELPIS καθώς είναι αποτέλεσμα μελέτης που επινοήθηκε για την δημιουργία ενός νέου θεματικού και δυναμικού αθλητικού κυρίως προϊόντος το οποίο θα μπορεί να φιλοξενείται σε πόλεις που θα επιλέγονται ανάμεσα από τις εικοσιεπτά πόλεις της Ελλάδας που ανήκουν στο ''δίκτυο πόλεων με ποτάμια''.  

Αυτός είναι και ο σκοπός του DIELPIS που έχει εμπνευστεί και σχεδιάσει αυτόν τον νέο θεσμό αγώνων δρόμου για όλη την Ελλάδα. Να δημιουργήσει δηλαδή ένα νέο ισχυρό θεματικό κίνημα αγώνων δρόμου σε όχθες ποταμών που διαρέουν συγκεκριμένες πόλεις. Παράλληλα να προβάλει, μέσα από τους αγώνες αυτούς, τις πόλεις και να αναπτύξει τον θεματικό αθλητικό τουρισμό.

Έτσι λοιπόν το Follow the River” αρχίζει με τον πρώτο του αγώνα δρόμου ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο 16 Ιουνίου 2019 στην υπέροχη πόλη των Τρικάλων. Η αγωνιστική διαδρομή θα ακολουθεί την όχθη του Ληθαίου ποταμού, με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ο θεσμός F.R.CUP για το 2019 περιλαμβάνει τις πόλεις των Τρικάλων, Έδεσσας και Άρτας, ενώ για το 2020 θα συμμετέχουν από έξι έως οκτώ πόλεις που διατρέχονται από ποτάμια.

Σημειώνεται ότι οι αγώνες αυτοί είναι εγκεκριμένοι από το ΣΕΓΑΣ και βρίσκονται υπό την αιγίδα διαφόρων φορέων. Από την πλευρα του το DIELPIS εγγυάται για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί και σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της πόλης των Τρικάλων ΓΥ.Σ.Τ. και ΖΕΥΣ καλούν τους λάτρεις των αγώνων Δρόμου από όλη την Ελλάδα να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στο νέο αυτό αθλητικό θεσμό για την επίτευξη του στόχου που είναι η επιτυχία και μόνο.

Το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με ποτάμια αποτελεί μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που αριθμεί, έως σήμερα, 27 μέλη, Δήμους της χώρας καθώς και άλλους φορείς. Τα μέλη του Δικτύου, έχοντας σαν κοινό χαρακτηριστικό ότι διαρρέονται από ποτάμια, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα, έκριναν ότι επιβάλλεται η διαμόρφωση και η υλοποίηση πολιτικών που θα έχουν ως κύριο σκοπό την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων που έχουν τα ποτάμια που διασχίζουν, κυρίως αστικές περιοχές καθώς και τα ποτάμια οικοσυστήματα. Έδρα της εταιρείας είναι ο Δήμος Τρικκαίων, η δραστηριότητά της όμως επεκτείνεται σε ολόκληρη την ελληνική Επικράτεια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Δήμους: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΑΡΤΑΙΩΝ, ΒΕΡΟΙΑΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΕΔΕΣΣΑΣ, ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ΖΗΡΟΥ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΛΕΒΑΔΕΩΝ, ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΝΑΟΥΣΑΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ, ΠΥΛΗΣ, ΣΕΡΒΙΩΝ, ΣΟΦΑΔΩΝ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://follow-river.blogspot.com/

Facebook: Follow The River

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Καθημερινά 10 - 12.

Ηλεκτρονικές εγγραφές για τον αγώνα μπορούν να γίνουν μέσω viva.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.viva.gr/tickets/sports/kentriki-plateia-trikalon/follow-the-river/