«Ζέσταμα» για το Κόπα Αμέρικα - Free Sunday
«Ζέσταμα» για το Κόπα Αμέρικα

«Ζέσταμα» για το Κόπα Αμέρικα

Κάθε εβδομάδα η Free Sunday, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο πάνω στο στοίχημα site www.betarades.gr, σας ενημερώνει διεξοδικά με μοναδικό στόχο το… ταμείο.

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου ξεκινά το Κόπα Αμέρικα, η σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων για το καλοκαίρι του 2019. Φέτος διεξάγεται στα γήπεδα της Βραζιλίας, με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων, δέκα από τη Λατινική Αμερική και δύο από την Ασία, καθώς Ιαπωνία και Κατάρ κλήθηκαν ως… γκεστ. Στοιχηματικά το τουρνουά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και το Betarades.gr σας παρουσιάζει τα μακροχρόνια στοιχήματα με τα οποία αξίζει να ασχοληθεί κανείς.

Φαβορί η «οικοδέσποινα»

Ένα από τα δημοφιλέστερα στοιχήματα πριν από την έναρξη των διεθνών διοργανώσεων είναι χωρίς αμφιβολία το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο. Στο Κόπα Αμέρικα ως το μεγάλο φαβορί φαντάζει η Βραζιλία, η οποία προσφέρεται στο 2.20. Ακολουθεί η Αργεντινή στο 5.00 και η πεντάδα των επικρατέστερων νικητών της διοργάνωσης κλείνει με τις Κολομβία (9.00), Ουρουγουάη (9.00) και Χιλή (10.00).

Η Σελεσάο είδε τον ηγέτη της, Νεϊμάρ, να τραυματίζεται τα ξημερώματα της Πέμπτης (06/06) στο φιλικό με το Κατάρ και οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τον αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν να χάνει τη διοργάνωση. Ακόμη κι έτσι, βέβαια, το συγκρότημα του Τίτε παραμένει το πρώτο φαβορί για την «κούπα». Διαθέτει ένα πολύ δυνατό σύνολο, με ποιότητα σε όλες τις γραμμές, το οποίο μπορεί να «κρύψει» ακόμη και την πολύ πιθανή απουσία του Νεϊμάρ, ενώ έχει το σημαντικό πλεονέκτημα της έδρας. Αξίζει, επομένως, να επιλέξουμε τη Βραζιλία για νικήτρια του τουρνουά, ενδεχόμενο το οποίο βρίσκουμε σε απόδοση 2.20, όπως προαναφέρθηκε.

Στην κορυφή του ομίλου η Αργεντινή

Η επόμενη ομάδα η οποία θα μας απασχολήσει είναι η Εθνική της Αργεντινής. Μπαίνει και αυτή με υψηλές βλέψεις στη διοργάνωση, η ποιότητά της είναι δεδομένη, διαθέτει στο ρόστερ της τον κορυφαίο, ίσως, σύγχρονο ποδοσφαιριστή, τον Λιονέλ Μέσι, αλλά και άλλους, όπως, για παράδειγμα, τους Σέρχιο Αγουέρο και Πάουλο Ντιμπάλα, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εμείς θα ασχοληθούμε με την πορεία της στη φάση των ομίλων, απ’ όπου προκύπτει μία ενδιαφέρουσα επιλογή. Πιο συγκεκριμένα, στο γκρουπ θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Κολομβία, Παραγουάη και Κατάρ. Έχει τον πρώτο λόγο για να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου της, το ενδεχόμενο αυτό το βρίσκουμε στην «τίμια» απόδοση του 1.75 και αξίζει να μπει στις επιλογές μας.

Μπορεί την τετράδα η Ουρουγουάη

Συνεχίζουμε με την Ουρουγουάη, μια ομάδα που είναι από τις σταθερές αξίες της Λατινικής Αμερικής. Διακρίνεται για το μαχητικό της πνεύμα, το οποίο συνδυάζεται με μεγάλα αποθέματα ποιότητας, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι, όπου δεσπόζουν οι Λουίς Σουάρες και Έντινσον Καβάνι. Όχι άδικα, συγκαταλέγεται στα φαβορί για τον τίτλο κι εμείς πιστεύουμε ότι θα κατορθώσει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, τουλάχιστον. Το συγκεκριμένο στοίχημα παίζεται σε απόδοση 2.00 και θα το βάλουμε στις επιλογές μας.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα μακροχρόνια στοιχήματα του Κόπα Αμέρικα. Εσείς μην ξεχνάτε ότι στο κορυφαίο ενημερωτικό site για το στοίχημα μπορείτε να βρίσκετε επιλογές για live betting όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες, όταν υπάρχει έντονη στοιχηματική δράση. Καλή τύχη σε ό,τι και αν επιλέξετε!

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Βραζιλία          Νικητής Διοργάνωσης       2.20

Αργεντινή        Νικητής Ομίλου                1.75

Ουρουγουάη  Να φτάσει Ημιτελικά       2.00

Τα ρεκόρ του Κόπα Αμέρικα

*Η Ουρουγουάη είναι η χώρα με τις περισσότερες κατακτήσεις Κόπα Αμέρικα στην ιστορία. Έχει κερδίσει 15 φορές το τρόπαιο, ακολουθεί η Αργεντινή με 14 κατακτήσεις και η Βραζιλία με οκτώ. Οι υπόλοιπες χώρες που έχουν στεφθεί πρωταθλήτριες είναι οι Παραγουάη (1953, 1979), Χιλή (2015, 2016), Περού (1939, 1975), Κολομβία (2001) και Βολιβία (1963).

*Βραζιλία, Κολομβία και Ουρουγουάη κατέκτησαν το Κόπα Αμέρικα κάθε φορά που ήταν οι ίδιες «οικοδέσποινες»!

*Η Αργεντινή είναι η χώρα με τις περισσότερες παρουσίες σε τελικό. Πιο συγκεκριμένα, έδωσε το «παρών» 28 φορές! Η Ουρουγουάη ήταν 21 φορές φιναλίστ, ενώ η Βραζιλία 19. Καμία άλλη χώρα δεν έχει διψήφιο αριθμό εμφανίσεων στον τελικό.

*Η Αργεντινή είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο σερί κατακτήσεων στη διοργάνωση. Κέρδισε τρία διαδοχικά Κόπα Αμέρικα (1945, 1946, 1947), κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη χώρα. Παράλληλα, η «αλμπισελέστε» έχει και το ρεκόρ διαδοχικών παρουσιών σε τελικούς, μετρώντας επτά σερί (1923-1937).

*Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πρώτος σε ασίστ στην ιστορία του Κόπα Αμέρικα, μετρώντας 11 τελικές πάσες (1 το 2007, 3 το 2011, 3 το 2015, 4 το 2016).

Το σύστημα διεξαγωγής

Δώδεκα ομάδες θα πάρουν μέρος στα τελικά του Κόπα Αμέρικα 2019. Δέκα από τη Λατινική Αμερική και δύο προσκεκλημένες από την Ασία. Η Βραζιλία συμμετέχει ως η διοργανώτρια, ενώ η Χιλή ως κάτοχος του τίτλου στο προηγούμενο τουρνουά. Οι υπόλοιπες ομάδες από τη Λατινική Αμερική που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση είναι η Αργεντινή, η Βολιβία, η Κολομβία, ο Ισημερινός, η Παραγουάη, το Περού, η Ουρουγουάη και η Βενεζουέλα. Οι δύο φετινές προσκεκλημένες είναι η Ιαπωνία και το Κατάρ.

Οι δώδεκα αυτές ομάδες είναι χωρισμένες σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Οι δύο πρώτες κάθε γκρουπ παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, τα νοκ άουτ, ενώ θα τις ακολουθήσουν οι δύο καλύτερες τρίτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα προημιτελικά, σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, δεν ακολουθεί παράταση, αλλά κατευθείαν η διαδικασία των πέναλτι. Αυτό, βέβαια, δεν θα ισχύσει στους ημιτελικούς, στον μικρό και στον μεγάλο τελικό, όπου, αν χρειαστεί, θα παιχτεί κανονικά ο έξτρα χρόνος της παράτασης.

Η αναμέτρηση με την οποία ανοίγει η αυλαία της διοργάνωσης είναι αυτή ανάμεσα στη Βραζιλία και τη Βολιβία (15/06, 03:30) στο γήπεδο «Μουρουμπί» του Σάο Πάολο, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο «Μαρακανά».

Πού θα δούμε το Κόπα Αμέρικα

Οι Έλληνες φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά όλα τα παιχνίδια του Κόπα Αμέρικα μέσω των καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης. Όλα τα μεγάλα αστέρια της Λατινικής Αμερικής θα παρελάσουν από τις οθόνες μας και σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας από την ΕΡΤ.

Οι περισσότεροι αγώνες της διοργάνωσης διεξάγονται μετά τα μεσάνυχτα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων. Ωστόσο, από τα προημιτελικά κι έπειτα, όταν το ενδιαφέρον θα βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα, έχουν προγραμματιστεί ορισμένα παιχνίδια σε πιο «προσιτές» για τους Ευρωπαίους, και κατ’ επέκταση για το ελληνικό κοινό, ώρες. Πιο συγκεκριμένα, δύο από τους προημιτελικούς θα ξεκινήσουν στις 22:00, η σέντρα στον μικρό τελικό της 6ης Ιουλίου θα γίνει στις 22:00, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί μία ημέρα αργότερα, στις 23:00.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, έχει ως εξής: 15/06 (03:30) Βραζιλία - Βολιβία, 15/06 (22:00) Βενεζουέλα - Περού, 16/06 (01:00) Αργεντινή - Κολομβία, 16/06 (22:00) Παραγουάη - Κατάρ, 17/06 (01:00) Ουρουγουάη - Ισημερινός, 18/06 (02:00) Ιαπωνία - Χιλή