Το Κόπα Άφρικα 2019 είναι εδώ! - Free Sunday
Το Κόπα Άφρικα 2019 είναι εδώ!

Το Κόπα Άφρικα 2019 είναι εδώ!

Κάθε εβδομάδα η Free Sunday, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο πάνω στο στοίχημα site www.betarades.gr, σας ενημερώνει διεξοδικά με μοναδικό στόχο το… ταμείο.

ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ BETARADES.GR

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, πιο γνωστό ως… Κόπα Άφρικα, έχει ξεκινήσει. Την Παρασκευή ήταν η πρεμιέρα της διοργάνωσης, με τον αγώνα Αίγυπτος - Ζιμπάμπουε. Στα γήπεδα της Αιγύπτου, όπου διεξάγεται το τουρνουά, θα δώσουν το «παρών» 24 ομάδες. Το Κόπα Άφρικα έχει μεγάλη σημασία για τους κατοίκους της αφρικανικής ηπείρου, για τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και για τους παίκτες του στοιχήματος. Το Betarades.gr θα ασχοληθεί με ορισμένα μακροχρόνια στοιχήματα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Φορτσάτη για τον τίτλο η Αίγυπτος

Φυσικά, το πιο διάσημο μακροχρόνιο στοίχημα, σε όλες τις διοργανώσεις, είναι αυτό που αφορά τον νικητή. Στο Κόπα Άφρικα 2019 είναι η Αίγυπτος που ξεκινάει από θέση ισχύος για τον τίτλο και το ενδεχόμενο να τον κατακτήσει εντοπίζεται σε απόδοση 5.50. Στο 7.00 παίζεται η Σενεγάλη, στο 7.50 η Γκάνα, στο 10.00 η Νιγηρία, στο 11.00 το Μαρόκο και στο 12.00 η Ακτή Ελεφαντοστού. Οι τιμές ανεβαίνουν πολύ για τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Αίγυπτος, λοιπόν, είναι έτοιμη να τα δώσει όλα για την κούπα. Με ηγέτη τον Μοχάμεντ Σαλάχ, που προέρχεται από την κατάκτηση του Champions League με τη Λίβερπουλ, οι «Φαραώ» θα προσπαθήσουν να υποτάξουν όλους τους αντιπάλους τους. Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα το ότι οι Αιγύπτιοι φιλοξενούν το τουρνουά. Εκτός αυτού, το ρόστερ τους περιλαμβάνει ικανούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις. Είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις (7) και αξίζει να την επιλέξουμε σε απόδοση 5.50.

Για το Χρυσό Παπούτσι ο Σαλάχ

Το επόμενο στοίχημα που μας απασχολεί είναι αυτό του πρώτου σκόρερ. Και εδώ υπάρχει… αιγυπτιακό χρώμα. Ο λόγος φυσικά για τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ έχει 71 γκολ σε 104 συμμετοχές με τους Reds τα τελευταία δύο χρόνια. Έχει κερδίσει δύο φορές το Χρυσό Παπούτσι στην Πρέμιερ Λιγκ. Επίσης, έχει σκοράρει 39 φορές με το εθνόσημο στο στήθος, σε 63 παιχνίδια. Σημαντικό το ότι ο Σαλάχ εκτελεί και τα πέναλτι στην εθνική ομάδα. Θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκινήσει βασικός σε όλα τα ματς, ενώ η Αίγυπτος κατά πάσα πιθανότητα θα φτάσει μακριά στη διοργάνωση. Όλα τα δεδομένα συνηγορούν ότι 6.50 στο να βγει πρώτος σκόρερ ο Σαλάχ είναι μια ικανοποιητική απόδοση.

Για την πρωτιά του ομίλου η Τυνησία

Στον πέμπτο όμιλο του Κόπα Άφρικα θα κοντραριστούν η Τυνησία, το Μάλι, η Μαυριτανία και η Αγκόλα. Η Τυνησία είναι η πιο έμπειρη ομάδα του γκρουπ, ενώ διαθέτει και το πιο ποιοτικό ρόστερ εκ των τεσσάρων. Το Μάλι αναμένεται να αποτελέσει τον πιο δύσκολο αντίπαλό της για την κορυφή του ομίλου. Ωστόσο, θεωρούμε ότι οι Τυνήσιοι έχουν το προβάδισμα. Άλλωστε, οι bookmakers τούς έχουν φαβορί για την πρώτη θέση του γκρουπ. Σε απόδοση 2.00, αξίζει το ποντάρισμα στην Τυνησία να είναι η νικήτρια του πέμπτου ομίλου.

Τις παραπάνω επιλογές, λοιπόν, ξεχώρισε το Betarades.gr, από τα μακροχρόνια στοιχήματα για το Κόπα Άφρικα 2019. Εσείς μην ξεχνάτε ότι στο κορυφαίο ενημερωτικό site για το στοίχημα μπορείτε να βρίσκετε επιλογές για live betting σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες, όταν υπάρχει έντονη στοιχηματική δράση. Καλή τύχη σε ό,τι και αν επιλέξετε!

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Αίγυπτος         Νικητής Διοργάνωσης       5.50

Μοχάμεντ Σαλάχ  Πρώτος Σκόρερ            6.50

Τυνησία          Νικήτρια Πέμπτου Ομίλου  2.00

Τα ρεκόρ του Κόπα Άφρικα

*Η χώρα με τις περισσότερες κατακτήσεις στο Κόπα Άφρικα, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι η Αίγυπτος. Οι «Φαραώ» έχουν σηκώσει το τρόπαιο επτά φορές. Ακολουθούν το Μαρόκο με πέντε κατακτήσεις, η Γκάνα με τέσσερις και η Νιγηρία με τρεις. Από δύο φορές έχουν κερδίσει η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Ακτή Ελεφαντοστού.

*Τα περισσότερα γκολ σημειώθηκαν στο Κόπα Άφρικα 2008 (99), ενώ τα λιγότερα στην πρώτη διοργάνωση, το 1957 (7). Το 2017 μπήκαν 66 τέρματα!

*Τις περισσότερες παρουσίες σε τελικούς έχουν η Αίγυπτος και η Γκάνα, που ήταν εννέα φορές φιναλίστ. Ακολουθούν το Καμερούν και η Νιγηρία, με επτά συμμετοχές σε τελικούς, ενώ η Ακτή Ελεφαντοστού τερμάτισε τέσσερις φορές στην πρώτη δυάδα.

*Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Κόπα Άφρικα είναι ο Σαμουέλ Ετό. Ο σπουδαίος επιθετικός από το Καμερούν έχει 18 γκολ στη διοργάνωση. Στη δεύτερη θέση είναι ο Λορέν Ποκού, από την Ακτή Ελεφαντοστού, με 14 τέρματα. Την τριάδα κλείνει ο Νιγηριανός Ρασίντ Γιεκινί, που έχει σκοράρει 13 φορές.

*Οι δύο παίκτες με τις περισσότερες κατακτήσεις κατάγονται από την Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Αχμέντ Χασάν και τον Εσάμ Ελ Χανταρί. Αμφότεροι έχουν τέσσερις τίτλους, και μάλιστα τις ίδιες χρονιές (1998, 2006, 2008, 2010).

Το σύστημα διεξαγωγής

Στο Κόπα Άφρικα 2019 θα δώσουν το «παρών» 24 ομάδες. Η Αίγυπτος πήρε απευθείας το εισιτήριο για την τελική φάση, ως διοργανώτρια. Οι υπόλοιπες 23 πέρασαν μέσω προκριματικών. Το Καμερούν κατέχει αυτή τη στιγμή το τρόπαιο και συμμετέχει κανονικά και στη φετινή διοργάνωση. Το φετινό είναι το 32ο Κόπα Άφρικα και τα παιχνίδια θα γίνουν σε συνολικά τέσσερις πόλεις της Αιγύπτου, την Αλεξάνδρεια, το Σουέζ, την Ισμαηλία και φυσικά το Κάιρο.

Οι 24 ομάδες, λοιπόν, έχουν χωριστεί σε έξι ομίλους. Κάθε όμιλος περιλαμβάνει τέσσερις χώρες. Την πρόκριση στους «16» παίρνουν οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε γκρουπ. Επίσης, θα προκριθούν και οι τέσσερις από τις έξι καλύτερες δεύτερες. Στα νοκ-άουτ παιχνίδια, σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, πέναλτι. Αυτός ο κανονισμός δεν ισχύει μόνο στον μικρό τελικό. Εκεί, αν έχουμε ισοπαλία, το ματς θα οδηγηθεί απευθείας στα πέναλτι, χωρίς παράταση. Η αυλαία της διοργάνωσης άνοιξε την Παρασκευή (21/06) με τον αγώνα Αίγυπτος - Ζιμπάμπουε. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου στο Cairo International Stadium.

Σας… ενδιαφέρει!

Υπάρχουν διάφορα… πραγματάκια γύρω από το Κόπα Άφρικα 2019 που μαγνητίζουν την προσοχή μας. Αρχικά, τα χρηματικά έπαθλα που κερδίζουν οι ομάδες. Συγκεκριμένα, ο νικητής θα βάλει στα ταμεία του 4,5 εκατ. δολάρια. Ο φιναλίστ θα εισπράξει 2,5 εκατ. δολάρια και οι ομάδες που θα αποκλειστούν στα ημιτελικά 2 εκατ. δολάρια. Τέλος, όσες χώρες φτάσουν μέχρι τα προημιτελικά θα πάρουν από 800.000 δολάρια.

Η μασκότ της διοργάνωσης είναι ο Tut. Πρόκειται για ένα παιδί, που είναι εμπνευσμένο από τους πασίγνωστους Φαραώ. Φοράει τα χρώματα της Αιγύπτου, που είναι η οικοδέσποινα. Στην μπλούζα του απεικονίζεται ο χάρτης της Αφρικής.

Τα παιχνίδια του Κόπα Άφρικα θα διεξάγονται σε… φυσιολογικές ώρες, καθώς η Αίγυπτος είναι μόλις μία ώρα πίσω από την Ελλάδα. Να σημειωθεί πως το τουρνουά θα διεξαγόταν 15 Ιουνίου - 13 Ιουλίου. Ωστόσο, αυτό άλλαξε, καθώς τότε είναι η περίοδος του Ραμαζανιού.

Επίσης, η Αίγυπτος ανέλαβε τη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα στις 8 Ιανουαρίου 2019. Η διοργάνωση ήταν να πραγματοποιηθεί στο Καμερούν. Όμως η χώρα δεν πρόλαβε να παραδώσει τα γήπεδα στην ώρα τους και έχασε μέσα από τα χέρια της το τουρνουά.

Τα στάδια που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες στην Αίγυπτο είναι έξι. Το μεγαλύτερο, όπου θα γίνει και ο τελικός, είναι το Cairo International Stadium, με χωρητικότητα 74.100 θεατές. Στο Κάιρο βρίσκονται και τα δύο επόμενα μεγαλύτερα γήπεδα, το 30 June Stadium και το Al Salam Stadium. Αμφότερα έχουν από 30.000 θέσεις. Το Alexandria Stadium (Αλεξάνδρεια, 19.676), το Suez Stadium (Σουέζ, 27.000) και το Ismailia Stadium (Ισμαηλία, 18.525) είναι τα άλλα τρία γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Κόπα Άφρικα 2019.