Γιαννακόπουλος: Χρειάζονται τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ για το PAO Alive - Free Sunday
Γιαννακόπουλος: Χρειάζονται τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ για το PAO Alive

Γιαννακόπουλος: Χρειάζονται τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ για το PAO Alive

Την επίσημη ιστοσελίδα (https://paoalive.gr/) του πρότζεκτ που εμπνεύστηκε και δημιουργεί παρουσίασε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μεγαλομέτοχος της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο κ. Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται (20 εκατ. ευρώ) για την υλοποίηση του PAO Alive, ενώ κάλεσε όλους τους φίλους του σωματείου και ειδικά τους οικονομικά ισχυρούς να στηρίξουν το πρότζεκτ. 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υπογράμμισε ότι αυτό είναι το μίνιμουμ ποσό που απαιτείται, καθώς «στόχος μας είναι τα 30, τα 50 τα 100 εκατομμύρια, στόχος μας είναι ο ουρανός», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε και απάντησε για: 

Την ανταπόκριση των οικονομικά επιφανών φίλων του συλλόγου: «Το μεγαλύτερο ποσό μέχρι τώρα είναι αυτό των 3.000. Αξιοσέβαστο αλλά δεν προέρχεται από αυτούς. Όλα τα μεγάλα πορτοφόλια θα ανταποκριθούν. Εφοπλιστές, παίκτες, προπονητές και άλλοι άνθρωποι που έχουν τέτοιες δυνατότητες, ώστε να συνεισφέρουν στο πρότζεκτ. Δεν πιστεύω ότι δεν θα ανταποκριθούν». 

Το τι θα γίνει αν δεν συγκεντρωθεί το ποσό: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα μαζευτούν. Ο στόχος δεν είναι 20 εκατομμύρια, είναι το μίνιμουμ. Στόχος είναι τα 30, τα 50, τα 100. Θέλουμε ο σύλλογος να πρωταγωνιστεί παντού και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μεγάλα μπάτζετ. Στόχος είναι ο ουρανός. Το 20 είναι το μίνιμουμ». 

Το πότε θα υπάρχουν έγγραφες δεσμεύσεις για τον Βοτανικό: «Αύριο στις 11 είναι η συνάντηση της ομάδας εργασίας. Όλο το καλοκαίρι θα δουλέψουν, θα φύγουν μόνο για λίγες ημέρες. Μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουμε καταλήξει στον πιο σωστό δρόμο ώστε να κατοχυρωθεί νομικά το έργο και εκεί θα ζητήσουμε έγγραφες δεσμεύσεις και φυσικά να δεσμευθούν τα έσοδα για το έργο, ώστε να είναι διαθέσιμα». 

Το εάν επίκειται συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο: «Θεωρώ ότι είναι πρώιμο να συζητήσουμε. Πρέπει να ξέρουμε ότι θα υλοποιηθεί το έργο. Ο Αλαφούζος έχει αποδείξει πως πονάει τον Παναθηναϊκό, προσπαθεί για το καλό. Κάποιες φορές το επιτυγχάνει και κάποιες όχι. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπήκε στον Παναθηναϊκό και δεν θέλει το καλό του». 

Την ποδοσφαιρική ομάδα: «Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, το είδαμε και πέρυσι στην αρχή. Πρέπει να συμπληρωθεί το ρόστερ με πιο έμπειρους. Το μπάτζετ είναι μικρό και για τα νούμερα αυτά η δουλειά του Δώνη και του Νταμπίζα είναι εξαιρετική». 

Την αισιοδοξία του για το μπάσκετ: «Συνολικά ανεβαίνει στην Ευρώπη, τα μπάτζετ ανεβαίνουν συνεχώς. Ένας λόγος ακόμη για αυτό το εγχείρημα είναι να ανεβάσουμε το μπάτζετ. Βέβαια πρέπει να τηρηθεί το οικονομικό ευ αγωνίζεσθαι και η Ευρωλίγκαπρέπει να είναι πιο αυστηρή. Το να πηγαίνουν κάθε χρόνο οι ίδιες ομάδες στο φάιναλ 4 δεν είναι καλό για το μπάσκετ, δείτε τι γίνεται στο NBA όπου κάθε δύο και τρία χρόνια ξεπηδάνε και άλλες ομάδες».