Εκτός τελικών EURO 2020 η Εθνική - Free Sunday
Εκτός τελικών EURO 2020 η Εθνική

Εκτός τελικών EURO 2020 η Εθνική

Εκτός τελικής φάσης του EURO 2020 είναι από χθες η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία με προπονητή για πρώτη φορά, τον Τζον φαν’τ Σχιπ, έχασε 1-0 από τη Φινλανδία στο Τάμπερε.

Ο Ολλανδός χρησιμοποίησε διάταξη 4-2-3-1 και πολλά νέα πρόσωπα, αλλά η Ελλάδα ήταν νωθρή κι ασύνδετη, με αποτέλεσμα να μην πάρει κάτι καλό από αυτό το κρίσιμο παιχνίδι.

Το μοναδικό γκολ σημειώθηκε στο 51', όταν ο Κουρμπέλης ανέτρεψε τον Καμαρά παραχωρώντας πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πούκι για το 1-0.

Ο Ισπανός διαιτητής Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σπαρβ, Καμαρά, Τοροσίδη, Κουλούρη, Πέλκα και Παυλίδη.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Ούρονεν, Αραχούρι, Τόιβιο, Ραϊτάλα, Σόιρι (92' Σούλερ), Καμαρά, Σπαρβ, Λουντ, Πούκι (84' Καργιαλάινεν), Τουόμινεν (87' Γένσεν).

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Τοροσίδης (70' Μπακάκης), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Μασούρας, Κολοβός (60' Πέλκας), Κουλούρης (76' Παυλίδης).

Από τον όμιλο έχει προκριθεί ήδη η Ιταλία, που βρέθηκε πίσω στο σκορ στην Αρμενία, αλλά μετά από την αποβολή του σκόρερ Καραπετιάν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, γύρισε το ματς, επικράτησε με 3-1 και μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Η Βοσνία, που νίκησε με 5-0 το αδύναμο Λίχτενσταϊν, διατήρησε τις ελπίδες να πάρει τη δευτερη θέση από τους Φινλανδούς.

Η βαθμολογία:

Ιταλία 15

Φινλανδία 12

Βοσνία 7

Αρμενία 6

Ελλάδα 4

Λίχτενσταϊν 0

Η επόμενη αγωνιστική (8/9):

19:00 Αρμενία - Βοσνία

21:45 Φινλανδία - Ιταλία

21:45 Ελλάδα - Λίχτενσταϊν