Με νίκη ξεκίνησε η Εθνική μας ομάδα στο Davis Cup - Free Sunday
Με νίκη ξεκίνησε η Εθνική μας ομάδα στο Davis Cup

Με νίκη ξεκίνησε η Εθνική μας ομάδα στο Davis Cup

To τουρνουά που όλοι περιμέναμε επιτέλους ξεκίνησε και οι Έλληνες φίλαθλοι μπορούν να απολαύσουν τον Στέφανο Τσιτσιπά να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα για πρώτη φορά μετά τις μεγάλες επιτυχίες του, που τον έφεραν στο νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης. Και μάλιστα σε αγώνες κρίσιμους, αφού οι πρώτες από κάθε όμιλο ομάδες θα αγωνιστούν για την άνοδο στον τελικό του Σαββάτου (14/09), με τελικό στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ του World Group II. 

Με το δεξί λοιπόν μπήκε η Εθνική μας ομάδα στους αγώνες του Davis Cup που διεξάγoνται από 11-14 Σεπτεμβρίου στο TΑΤΟΪ Club. Η Ελλάδα μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε χτες βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με το Λουξεμβούργο, την Πολωνία και το Μονακό. 

Η ομάδα μας αποτελείται από το αστέρι του Ελληνικού τέννις Στέφανο Τσιτσιπά και τους Μιχάλη Περβολαράκη, Μάρκο Καλοβελώνη και Πέτρο Τσιτσιπά. Αρχηγός της ομάδας είναι ο Δημήτρης Χατζινικολάου.

Η αυλαία άνοιξε με την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και λίγο αργότερα με την αναμέτρηση της Ελλάδας εναντίον του Λουξεμβούργου.

Στον πρώτο αγώνα του σημερινού προγράμματος, ο Μιχάλης Περβολαράκης αντιμετώπισε τον Ugo Nastazi και κατάφερε να πάρει την νίκη κάνοντας την ανατροπή με 6-7(5), 6-3, 6-1 και χαρίζοντας τον πρώτο βαθμό στην Ελλάδα.

Στον επόμενο αγώνα έπαιξε ο Στέφανος ο οποίος πέτυχε μία καθαρή νίκη απέναντι στον Tom Diederich με σκορ 6-1, 6-0.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας (που ήταν αγώνας διπλού), τις δυνάμεις τους ένωσαν οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς και επικράτησαν με 6-4, 7-5 έναντι των Rodesch Chris και Tholl Christophe.

Επόμενη αντίπαλος της Ελλάδας θα είναι η Πολωνία, η οποία θεωρείται και η ισχυρότερη ομάδα του ομίλου και σήμερα κέρδισε με 3-0 την ομάδα του Μονακό.