“Χρυσή” χρονιά για την Ελληνική Ποδηλασία Πίστας, με 8 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα - Free Sunday
“Χρυσή” χρονιά για την Ελληνική Ποδηλασία Πίστας, με 8 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

“Χρυσή” χρονιά για την Ελληνική Ποδηλασία Πίστας, με 8 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

Το 2019 είναι μιά πολύ σημαντική χρονιά για την Ελληνική ποδηλασία. Μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις και μετάλλια. Προ-ολυμπιακή χρονιά που οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν νίκες, διακρίσεις και προκρίσεις για τους Ολύμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Ο δρόμος θα δώσει το παρών στην Ιαπωνία και με μεγάλες αξιώσεις διεκδικεί την πρόκρισή της και η ορεινή ποδηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν σε λίγους μήνες.

Ο Χρήστος Βολικάκης είναι αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χρονιάς. Και δεν είναι μόνο τα μετάλλια. Είναι η γενικότερη εικόνα του, η απίστευτη σταθερότητά του, σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και το τρομερό επίτευγμά του να είναι στο top 3 σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα. Πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη στο αγώνισμα του σκρατς, δεύτερος στο αγώνισμα όμνιουμ και τρίτος στο αγώνισμα των πόντων. Μαζί με τον αδερφό του Ζαφείρη Βολικάκη ολοκληρώνουν ιδανικά μια εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη χρονιά.

Από την πλευρά της η Ελληνική Ομοσπονδία, μέσα στο 2019 έχει να παρουσιάσει και εντυπωσιακές επιτυχίες, διακρίσεις και μετάλλια και στους Εφήβους. Ο Κωνσταντίνος Λίβανος κατά πρώτο λόγο, με 4 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και ο Πάνος Καραβιτσής με αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, δείχνουν τις μεγάλες δυνατότητες τους και το ότι το μέλλον τους ανήκει, συνεχίζοντας την «χρυσή» ιστορία της Ελληνικής ποδηλασίας πίστας που έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του ’90.