O Ολυμπιακός εναντίον της Μπάγερν για τη συνέχεια των μεγάλων ανατροπών - Free Sunday
O Ολυμπιακός εναντίον της Μπάγερν για τη συνέχεια των μεγάλων ανατροπών

O Ολυμπιακός εναντίον της Μπάγερν για τη συνέχεια των μεγάλων ανατροπών

Τον δρόμο των μεγάλων ανατροπών που χαρακτήρισαν χθες το πρώτο μισό της 4ης αγωνιστικής του champions' league, θέλει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος το βράδυ αντιμετωπίζει την Μπάγερν στο Μόναχο.

Ο Ολυμπιακός θέλει να γράψει ιστορία στο Μόναχο, και σύμφωνα με τον προπονητή του, και να πάρει τη νίκη που θα τον βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ η Μπάγερν προέρχεται από εκτός έδρας διασυρμό από την Άιντραχτ με 5-1 και την απόλυση του προπονητή της Νίκο Κόβατς, με τον Χανς Ντίτερ Φλικ να αναλαμβάνει υπηρεσιακός τεχνικός.

«Θα υπάρχουν σίγουρα αλλαγές. Θέλω μία ομάδα έτοιμη για το ντέρμπι του Σαββάτου και γι αυτό θα παίξει ο Χάβι Μαρτίνεθ. Αυτό μπορώ να το πω. Όπως και ότι θα αγωνιστεί και ο Τόμας Μίλερ. Δεν θα πω κάτι παραπάνω αλλά θα έχουμε αλλαγές» είπε ο υπηρεσιακός τεχνικός των Βαυαρών, Χανς Ντίτερ Φλικ.

Χθες, στον αγώνα Τσέλσι και Άγιαξ στο Λονδίνο, οι Ολλανδοί προηγήθηκαν 3-1 στο ημίχρονο μέσα στο Στάνφορντ Μπριτζ και όταν στο '55 ο Φαν ντε Μπεκ έκανε 4 τα γκολ του Αίαντα όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί.

Η «Μπλε» ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη: Ο Αθπιλικουέτα μείωσε στο '63 σε 4-2 και πέντε λεπτά αργότερα έγινε η φάση που γύρισε το ματς.

Η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι και δυο παίκτες του Άγιαξ αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ζορζίνιο δεν αστόχησε από τα 11 μέτρα γράφοντας το 4-3.

Το τελικό 4-4 από τον Τζέιμς διατήρησε τις δυο ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή του 8ου ομίλου μετά από τέσσερις αγωνιστικές αλλά πλέον με τρίτο συγκάτοικο την Βαλένθια, που νίκησε 4-1 την Λιλ.

Συγκλονιστικό ματς και σπουδαία ανατροπή στην Βεστφαλία. Η Ίντερ με γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνεζ και του Βερίνο προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, αλλά η Ντόρτμουντ δεν κατέθεσε τα όπλα.

Χακίμι στο '51 και Μπραντ στο '64 έφεραν το ματς στα ίσα, πριν ο Χακίμι και πάλι, στο '77 γράψει το τελικό 3-2

ο αποτέλεσμα αυτό φέρνει τους Βεσταφαλούς μόνους στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου με 7 βαθμούς. Πρωτοπόρος παραμένει η Μπαρτσελόνα παρότι δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σλάβια Πράγας στο Καμπ Νου, μένοντας στο 0-0.

Στο πέμπτο γκρουπ η Λίβερπουλ νίκησε δύσκολα 2-1 την Γκενκ στο Άνφιλντ και πέρασε στην κορυφή εκμεταλλευόμενη την εντός έδρας γκέλα της Νάπολι, 1-1 με την Σάλτζμπουργκ

Στον έβδομο όμιλο, ο θρίαμβος της Λειψίας με 2-0 στην Ρωσία επί της Ζενίτ έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους Γερμανούς. Κοντά στους «16» βρίσκεται και η Λιόν μετά τη νίκη 3-1 επί της Μπενφίκα.

 

Σήμερα

 

Στα άλλα σημερινά ματς, η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για τους «16» του Τσαμπιονς Λιγκ, με νίκη επί της Γαλατασαράι στο «Μπερναμπέου» και επικράτηση της Παρί επί της Μπριζ.

Στον τρίτο όμιλο η Σίτι με διπλό επί της Αταλάντα προκρίνεται ενώ Δυναμό και Σαχτάρ κοντράρονται στο μεγάλο ντέρμπι.

Στον τέταρτο όμιλο, Γιουβέντους και Ατλέτικο έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν στους «16» εάν κερδίσουν Λοκομοτίβ Μόσχας και Λεβερκούζεν αντίστοιχα.